menu
Ексклюзив Надзвичайні події Влада Громади Війна Освіта Культура Туризм Дозвілля Спорт Технології Історія Україна і Світ Агро Коронавірус Інфо Medtime Оздоровлення Beauty.Time Life Команда IVin
<-

У громадах Вінниччини активно розвиватимуть масовий спорт

17.03.2023 18:15

До фізкультурно-оздоровчих заходів залучатимуть різні групи населення

Масовий спорт має велику важливість для розвитку та збереження здоров'я нації. Повномасштабна війна показала, що для захисту країни вкрай потрібні морально та фізично сильні громадяни та громадянки. А участь у фізкультурно-оздоровчих та спортивно-масових заходах допомагає людям розвивати дисципліну, комунікацію та лідерські навички. Це ніколи не буде зайвим для українців та українок, поки поряд з нами існуватиме сумнозвісна держава-терорист. Саме тому треба розвивати масовий спорт в громадах Вінниччини, повідомляє I-VIN.INFO.

І активно впроваджувати фізкультурно-оздоровчу та спортивно-масову діяльність на Вінниччині збираються дві відомі громадські організації – Благодійний фонд «МХП – Громаді» та Вінницька територіальна організація ВФСТ «Колос».На VIII Європейському Конгресі органів місцевого самоврядування голови цих організацій підписали Меморандум про співпрацю та партнерство.

«З фондом «МХП – Громаді» ми вже реалізовували проєкти з оздоровлення дітей, зокрема, возили їх туристичними маршрутами у Польщу. Також проводили ряд спільних спортивно-масових змагань, до прикладу, серед товаровиробників і представників малого та середнього бізнесу Вінниччини. Підписана угода дасть можливість проводити набагато більше подібних заходів», - зазначає Сергій Татусяк.

Співпраця цих двох організацій сприятиме організації фізкультурно-оздоровчої діяльності для жителів громад, залученню їх до активних занять спортом та руховою активністю, здорового способу життя, а також фізичній та психологічній реабілітації мешканців Вінницької області.

«Одним із напрямів нашої роботи є підтримка громадського здоров’я, у межах якого ми долучаємося до заходів та допомагаємо у реалізації ініціатив, що сприяють покращенню фізичного, морального та духовного здоров’я. Ми як благодійна організація мусимо дбати насамперед про розвиток, власне, культури фізичної активності та спорту серед дітей та молоді, що впливає на здорову націю. Саме тому Меморандум з «Колосом», який ми нещодавно підписали, не просто робить можливим спортивні ініціативи в громадах Вінниччини, а сприятиме тому, щоб фізкультура і спорт могли бути гідною альтернативою засилля соціальних мереж, комп’ютерних ігор чи згубних звичок у свідомості наших дітей», - зазначає директорка Благодійного фонду «МХП-Громаді» Тетяна Волочай.

Згідно Меморандуму, організації будуть спільно проводити фізкультурно-спортивні заходи серед різних верств населення. Особлива увага приділятиметься сільським громадам, підвищенню рівня здоров’я, фізичного та духовного розвитку їх мешканців. Відтепер дві організації будуть спільно проводити багатоступеневі фізкультурно-оздоровчі заходи, спортивні змагання та фізкультурно-спортивної реабілітацію для мешканців громад Вінниччини.

«По суті, ця угода дає можливість розширити співпрацю між нашими організаціями, яку ми вже давно ведемо. За нових умов співпраці на перший план виходить питання спільної проєктної діяльності в сфері здорового способу життя. Тобто, угода дає нам можливість подавати спільні проєкти, направлені на розвиток спортивно-масової та фізкультурно-оздоровчої діяльності в громадах в різні європейські фонди, для подальшого отримання коштів на реалізацію цих проєктів», - розповідає очільник ВТО ВФСТ «Колос» Сергій Татусяк.

Читайте також, українцям в Польщі пропонували можливості міжнародної співпраці.

Щоб отримувати новини вчасно, підписуйтесь на наш Телеграм-канал.

Фото: Євгенія Гулько, Руслана Сивак

Читайте також