menu
Ексклюзив Надзвичайні події Влада Громади Війна Освіта Культура Туризм Дозвілля Спорт Технології Історія Україна і Світ Агро Коронавірус Інфо Medtime Оздоровлення Beauty.Time Life Команда IVin
<-

У місті на Вінниччині виникла надзвичайна ситуація з теплопостачанням

29.11.2022 13:20

Таке рішення прийняла Вінницька обласна комісія з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій

Вчора у Вінниці була термінова нарада щодо надзвичайної ситуації в Ладижині. Після ракетного обстрілу Ладижинської ТЕС виникла аварія у мережах теплопостачання міста.Там майже 18 тисяч жителів без тепла. За результатами наради, уЛадижині надзвичайна ситуація воєнного характеру. Про це повідомляє I-VIN.INFO з посиланням на Телеграм-канал очільника Вінницької ОВА Сергія Борзова.

Загальна кількість абонентів (точок обліку) в Ладижин - 6993 абонентів, зокрема,6977 квартир у багатоквартирному житловому фонді та 16 закладів соціально-культурного призначення. Загальна кількість населення, яке перебуває без послуг теплопостачання - 17,5 тисяч населення міста.

Як зазначає Сергій Борзов, є наслідки керуванняпопереднього мера Ладижина —Валерія Коломєйцева. Він з 2001 року очолював місто і достроково склав свої повноваження під час воєнного стану.

«Децентралізація дала великі можливості місцевій владі змінити радянську систему опалення міста. Однак, роками кошти витрачались на все, що завгодно, окрім створення сучасноїавтономної теплової мережі», - йдеться у дописі Сергія Борзова.

Тепер згідно з рішенням Вінницької обласної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій у Ладижині надзвичайна ситуація воєнного характеру. У місті розгортають роботу надзвичайного штабу з ліквідації наслідків аварії.

Проте заходи, які досі вживає Ладижинська міська рада та її виконавчий орган, вкрай недостатні. Єдина можливість у людей обігріти свої оселі - це електроприлади.

Сергій Борзов додає, що терміново потрібна координація сил та засобів цивільного захисту, військового командування та підприємств критичної інфраструктури.

Нагадаємо,у Вінниці розгортають додаткові «пункти незламності» за допомоги з німецького міста-побратима.

Щоб отримувати новини вчасно, підписуйтесь на наш Телеграм-канал.

Фото:телеграм-канал




Читайте також