menu
Ексклюзив Надзвичайні події Влада Громади Війна Освіта Культура Туризм Дозвілля Спорт Технології Історія Україна і Світ Агро Коронавірус Інфо Medtime Оздоровлення Beauty.Time Life Команда IVin
<-

«У нас є дуже класні спортсмени»: у Вінниці пройшли змагання з легкої атлетики (ФОТО)

18.12.2022 16:00

Юні вінничани змагались у легкій атлетиці з багатоборства

Вчора у Вінниці провели відкриту першість Вінницької СДОСШОР з легкої атлетики з багатоборства на призи Олімпійців Вінниччини. Змагання проходили у дружній атмосфері, повідомляє I-VIN.INFO.

На урочистому відкритті, окрім самих учасників змагань, запросили майстрів спорту з легкої атлетики та видатних спортсменів, які неодноразово представляли Україну на міжнародній арені. Традиційно всі присутні вшанували загиблих військових, які віддали своє життя, захищаючи нашу землю. Також видатні тренери та профі у легкій атлетиці побажали юним спортсменам наснаги та перемоги у цих та інших змаганнях.

Цього разу було представлено п'ять видів дисциплін з легкої атлетики: біг не короткій дистанції з бар’єрами (60 метрів), стрибки у висоту та довжину, метання ядра, біг на довгу дистанцію – 800(для дівчат) та 1000 метрів(для хлопців).

Як зауважив для I-VIN.INFO майстер спорту міжнародного класу, в.о. головного тренера збірної команди України з легкої атлетики Олександр Невський, війна вплинула на розвиток спорту дуже серйозно:

«І ті часи, коли ще брав участь у змаганнях, на спорт та його розвиток виділялось багато ресурсів та коштів. Були нормальні умови, аби проводити тренування. Зараз дуже важко, а перед цим ще й пандемія вплинула на розвиток спорту. Проте зараз основна мета – перемогти у цій війні. Сподіваюсь, війна скоро на закінчиться і з’являться ресурси та можливості для розвитку спорту».

А майстер спорту міжнародного класу, призер чемпіонату світу з багатоборства, старший тренер збірної команди України з багатоборства Олексій Касьянов зазначив, що Вінниця – місто славних традицій, в якому завжди тренувались і успішно розвивались спортсмени з багатоборства.

«Тренер Віктор Постемський, а зараз ще приєднався до роботи Вадим Адамчук – це наші кадри, які завжди показують та дають хороші результати, плідно працюють. В нас є дуже класні спортсмени – олімпійська чемпіонка Наталя Добринська тому приклад. Вінниця – регіон видатних спортсменів. Наше місто – перлина легкої атлетики. Тому будемо робити все, аби розвивалось десятиборство для хлопців та семиборство у дівчат», - каже Олексій Касьянов.

На змаганнях панувала дружня атмосфера. Учасники підтримували один одного, а тренери давали настанови своїм підопічним. Проте через повітряну тривогу довелось призупинити змагання на деякий час. Але згодом всі спортсмени знову були готові виборювати першість.

За підсумками змагань, юніори та юнаки отримали в додачу до грамот, медалів та кубків ще й заохочувальні подарунки. Наприклад, завдяки співпраці міжнародної організації «Україна-Польща-Німеччина» та польського фонду «Братерство», всі учасники отримали подарунки, які передали з містечка Криниця-Здруй (Польща). А виконувач обов'язки голови Вінницького обласного відділення Національного олімпійського комітету України Вадим Адамчук вручив подарунки від НОКу.

Нагадаємо,  запекла боротьба Тростянця проти Стрижавки і чергова «суха» перемога Браїлова: на Вінниччині триває «Ліга Поділля» (фото).

Щоб отримувати новини вчасно, підписуйтесь на наш Телеграм-канал.

Фото: Руслана Сивак, Світлана Пустовіт.


Читайте також