menu
Ексклюзив Надзвичайні події Влада Громади Війна Освіта Культура Туризм Дозвілля Спорт Технології Історія Україна і Світ Агро Коронавірус Інфо Medtime Оздоровлення Beauty.Time Life Команда IVin
<-

У Вінниці представили сучасні розробки альтернативного освітлення (ФОТО)

22.12.2022 10:10

На 30-й сесії «Енергетичного пулу» представили нові розробки для освітлення приміщень

У Вінниці нещодавно провели 30 сесію «Енергетичного пулу». На заході обговорювали актуальні проблеми, з якими стикнулись енергетики, а також розповідали про нові розробки, проєкти та ідеї, які полегшать життя споживачів. Чимало експертів розповідали і давали корисні поради. I-VIN.INFO  повідомляє про найцікавіші розробки від енергетиків.

Раніше I-VIN.INFO  вже писав про новинки з 30-ї сесії. Наприклад, голова правління кластеру, експерт UNIDO, експерт Вінницької ТПП Віктор Дядькович розповідав про турецьку компанію Karpowershi, яка веде переговори з «Укренерго» щодо відправки в Україну 3-х плавучих електростанцій для постачання електрики. А керівник ТОВ «Промавтоматика» Михайло Ганчук розповідав про нагальну потребу економити енергію та надав цінні поради.

Як зауважив на заході голова правління громадської спілки Global 100 RE Ukraine, президент МХП «Еко Енерджі» Олександр Домбровський, теперішня ситуація шкодить розвитку бізнесу та іншим сферам діяльності в Україні.

«Зараз у нас йде війна, енергетичні об’єкти постійно обстрілюють, ситуація є дуже складною. Але якщо ми повернемось на 10 років тому, то однією з ключових проблем, якою тоді займалось суспільство, було глобальне потепління. І проблема викидів вуглекислого газу на 70% дотична до використання електроенергії, нафти, газу та забруднення довкілля. Тому у світі прийняли рішення відійти від викопних видів палива, а використовувати альтернативні», - зауважив Олександр Домбровський.

Також додає, що українська економіка є недостатньо енергоефективною. Якщо б українське ВВП було таке, як, приміром, у Польщі, ми б змогли покрити всі свої потреби. Крім того, частину енергоресурсів могли б експортувати.

«Переконаний, що бізнес не повинен шкодити навколишньому середовищу, скорочувати викидів вуглекислого газу і проводити свою діяльність максимально екологічно. Аби скоротити викиди СО2, варто зменшити використання електроенергії. Адже при використовуванні електричної енергії є викиди вуглекислого газу. Так само й при використанні природнього газу. Через це варто зменшувати негативний вплив діяльності підприємств на природне довкілля, вести «зелений» (екологічний) бізнес», - зазначає Олександр Домбровський.

На «Енергетичному пулі» презентували нові розробки використання сонячної енергії. Наприклад, ІВ-спеціаліст компанії SV-eco Ігор Шевченко презентував розробку вітропроникної динамічної сонячної електростанції. SV-eco посіли друге місце у конкурсі UNIDO завдяки своїй розробці. А основна мета компанії – встановлення вітропроникних динамічних СЕС на 1000 кВт ППВО (пікової потужності встановленого обладнання) протягом 2023 року.

Про останню розробку Науково-виробничого підприємства «ВТН» – стельовий LED світильник з акумуляторним аварійним живленням – розповів представник компанії Володимир Долуд:

«Цей світильник заряджається при підключенні до енергосистеми. А коли зникає електроенергія, він автоматично виробляє світло. Створений у вигляді панелі».

Для всіх присутніх він показав, як все працює, та увімкнув світло на цій панелі. Після виступу Володимир Долуд подарував розробку своєї компанії голові правління «Енергетичного пулу» Віктору Дядьковичу. 

Нагадаємо, провели 30-ту сесію кластеру «Енергетичного пулу» з питань енергосистеми України.

Щоб отримувати новини вчасно, підписуйтесь на наш Телеграм-канал.

Фото: Руслана Сивак


Читайте також