menu
Ексклюзив Надзвичайні події Влада Громади Війна Освіта Культура Туризм Дозвілля Спорт Технології Історія Україна і Світ Агро Коронавірус Інфо Medtime Оздоровлення Beauty.Time Life Команда IVin
<-

У Вінниці пройшли змагання з легкої атлетики «Кубок Поділля» (ФОТО)

21.01.2023 11:30

В змаганнях брали участь юні спортсмени та спортсменки з різних куточків України

Вчора, 20 січня, у Вінниці пройшли відкриті змагання з легкої атлетики серед юніорів «Кубок Поділля». В цей день у Вінницю з’їхались команди з різних регіонів України, щоб помірятись силами із достойними суперниками. I-VIN.INFO побував на цих змаганнях.

У Вінницю приїхало 236 юних легкоатлетів та легкоатлеток з Львівської, Житомирської, Кіровоградської, Хмельницької та, авжеж, з Вінницької областей. Вихованці різних спортивних шкіл змагалися між собою, покращуючи свої особисті результати.

«Дуже подобається те, як організовані змагання, приїхало багато сильних спортсменів нашого віку і це непогано мотивує самій розвиватися та покращувати свої попередні результати», - розповідає учасниця змагань Анастасія.

Дівчата та юнаки змагалися в таких легкоатлетичних дисциплінах як: спортивна ходьба, штовхання ядра, потрійний стрибок у довжину, стрибок у висоту, забіги на різні дистанції, а також багатоборства.

Змагання «Кубок Поділля» проходять вже не перший рік. На ці традиційні змагання вже історично приїжджають багато команд з Вінниччини та усієї України.

«Ми вже не вперше приїздимо на ці змагання. Три роки тому я вже привозила своїх вихованців у Вінницю на «Кубок Поділля». Це особлива атмосфера, тут збираються талановиті юні спортсмени, які змагаються між собою і тим самим вдосконалюються. Дорога додому у нас попереду довга, але я впевнена, що мої підопічні будуть повертатися з цих змагань лише з позитивними думками», - розповідає тренерка з легкої атлетики Червоноградської ДЮСШ №2, що у Львівській області.

Після виступів, для когось успішних, а для когось не дуже, усі призери та переможці були нагороджені грамотами та медалями, але найкраща для них нагорода – це емоції, отримані від спілкування з однолітками-однодумцями, та досвід, отриманий під час змагань з гідними опонентами.

«Ми маємо в ці складні часи проводити подібні змагання. Юним спортсменам завжди потрібно «мірятись силами» з іншими, щоб самим рости далі. Це і є головною метою проведення «Кубку Поділля». Кожного року ми стараємося зібрати якомога більше талановитих легкоатлетів та легкоатлеток в цих стінах, аби давати цим юнакам та дівчатам можливість ставати кращими», - зазначає старший тренер ВСДЮШОР Петро Сарафенюк.

Читайте також, «Тренування та спілкування допомогли дітям пережити жахи перших тижнів війни»: тренери Вінницької школи олімпійського резерву з легкої атлетики продовжують виховувати майбутніх чемпіонів.

Щоб отримувати новини вчасно, підписуйтесь на наш Телеграм-канал.

Фото: Степан Вігер

Читайте також