menu
Ексклюзив Надзвичайні події Влада Громади Війна Освіта Культура Туризм Дозвілля Спорт Технології Історія Україна і Світ Агро Коронавірус Інфо Medtime Оздоровлення Beauty.Time Life Команда IVin
<-

У Вінниці пройшов перший етап чемпіонату з футзалу «Колоса» (ФОТО)

11.02.2024 13:45

Стартував чемпіонат з футзалу серед громад Вінниччини

Партнерська публікація

Вчора, 10 лютого, розпочався перший тур Чемпіонату ВТО ВФСТ «Колос» з футзалу 2024 року серед чоловічих команд територіальних громад Вінниччини. Всього у чемпіонаті беруть участь 32 команди, які розпочали спортивну боротьбу у 9 групах. У Вінниці, у групі 2, між собою змагалися 4 громади: Гніванська, Лука-Мелешківська, Сутисківська та Тиврівська громади. Про враження учасників та рейтинг команд на першому етапі розповідає I-VIN.INFO.

Загалом Чемпіонат проводиться у 4 тури. У фінал потраплять кращі з кращих. Серед учасників був голова Лука-Мелешківської сільської територіальної громади Богдан Августович. Він не тільки підтримував своїх гравців, але й активно долучився до результативних дій команди і переможного результату. За його словами, у громаді дуже потужно розвивається футбол.

«Звісно, намагаємось і інші види спорту розвивати, проте футбол є найпопулярнішим видом спорту. Часу готуватися до цих змагань майже не було. Ми ще граємо на чемпіонаті району. Плануємо показувати хороші результати на всіх змаганнях. Хоч в мене є ще й інші обов’язки, проте вдається поєднувати спорт та державну службу. Доводиться щільно заповнювати свій графік», - зауважив Богдан Августович.

Як додав голова Відокремленого підрозділу ГО ВФСТ «Колос» Лука-Мелешківської територіальної організації Роман Юсумбелі, у їхній команді також грає переселенець, який проживає у їхній громаді. Гравці завжди налаштовані на перемогу та сумлінно готуються до всіх змагань. А спеціалістка відділу освіту, молоді, спорту та туризму у Сутисківській ТГ Зоя Коцага зауважила, що сьогодні всі команди - достойні конкуренти, грають на вищому рівні.

«Наші футболісти постійно грають на різних чемпіонатах, а сьогодні зібрали більш молодіжний склад команди. Дякуючи нашим Збройним силам України, ми можемо проводити змагання, і показувати хороші результати. У нашій громаді є футбольний клуб «Авангард», в якому займається 60 дітей шкільного віку, 20 людей старшого віку та ветерани. Популярний вид спорту й тхеквондо. Тому спорт у громаді невпинно розвивається», - каже Зоя Коцага.

А за словами тренера ФК «Гнівань» Олега Оріховського, його команда брала участь у різних чемпіонатах, а підопічні приходять на тренування 2 рази на тиждень.

«У нас є ще дитячий футбольний клуб, який також бере участь у змаганнях. Набираємо в команду людей з нашої громади. Раніше були переселенці. Але зараз вони повернулися до себе додому. На цьому чемпіонаті всі гравці показують гарний рівень підготовки, тому і цікава гра проходить», - зауважує тренер Олег.

Капітан команди з Тиврівської громади Руслан Смульський зауважив, що їхні футболісти теж готуються до інших змагань, тому сьогодні зібрався не основний склад команди. Попри це Тиврівська громада здобула в двох матчах перемогу.

«Сьогодні ми посіли у загальному підсумку 2 місце та пройшли у наступний етап. Ми поважаємо всіх конкурентів. Всі матчі були важкими, і в деяких моментах ми програвали. Проте дякую іншим командам за хорошу та цікаву гру», - запевняє капітан Тиврівської ТГ.

Отож, у першому етапі команда Лука-Мелешківської громади здобула три перемоги та посідає перше місце. Команда Тиврівської громади має в активі 6 очок та здобуває друге місце. Третю сходинку, з 3 очками, займає команда із Гніванської громади. А Сутисківська громада посідає 4 місце – 0 очок.

Нагадаємо, «У нього горять очі»: голова Вінницької обласної асоціації футболу про плани Андрія Шевченка на посаді президента УАФ.

Щоб отримувати новини вчасно, підписуйтесь на наш Телеграм-канал.

Фото: Руслана Сивак

Читайте також