menu
Ексклюзив Надзвичайні події Влада Громади Війна Освіта Культура Туризм Дозвілля Спорт Технології Історія Україна і Світ Агро Коронавірус Інфо Medtime Оздоровлення Beauty.Time Life Команда IVin
<-

У Вінниці шиють спальні мішки з підігрівом для бійців (ВІДЕО)

19.01.2023 18:10

Разом із мішками кравчині почали шити теплі жилети

До війни Тетяна працювала бухгалтером, але після нападу росії на Україну мусила перекваліфікуватися. Тепер вона працює в ательє, яке спеціалізується на пошитті спальних мішків для військових. Важить такий мішок менш як 2,5 кілограми. Про це повідомляє I-VIN.INFO з посиланням на сайт «5 канал».


Спальний мішок із підігрівом — унікальна українська розробка. Він має три режими нагрівання, штучне хутро, термобар'єр та синтепон. Гріє ковдра завдяки вшитим всередину пластинам. Також він водонепроникний.

Розробив такий спальник юрист Григорій Жовмір разом із командою кравчинь і удосконалювали його, зважаючи на відгуки військових. Винахід Григорій запатентував. За його словами, вже відшили близько 400 мішків.

«Виріб працює від павербанку. В середині у ньому влаштовані 8 нагрівальних елементів, які працюють від USB. Тобто особа може підключити павербанк, засунути його в спеціальний карман, включити 3 режими підігріву. Вибрати безпосередньо, який необхідний, там є тепліший, середній і менш, такий найлегший», – каже розробник теплих спальників.

Тому, навіть якщо намокне, 12 вольтів, які має пристрій, не завдадуть жодної шкоди.

Крім цього, разом із мішками кравчині почали шити теплі жилети. Вони сконструйовані за тим самим принципом – павербанк, підігрів і тепло. Їх переважно беруть правоохоронці, які несуть службу на блокпостах. Власник ательє каже: згодом планують виготовляти ще жіночої форми, а вже після перемоги дитячі ковдри з підігрівом.

Нагадаємо, волонтери з Вінниці розповіли про допомогу своїм друзям.

Щоб отримувати новини вчасно, підписуйтесь на наш Телеграм-канал. 

Фото та відео: взяті з сайту

Читайте також