menu
Ексклюзив Надзвичайні події Влада Громади Війна Освіта Культура Туризм Дозвілля Спорт Технології Історія Україна і Світ Агро Коронавірус Інфо Medtime Оздоровлення Beauty.Time Life Команда IVin
<-

У Вінниці торік реалізували 13 проєктів «Бюджету громадських ініціатив»

05.01.2024 09:30

Також розпочато реалізацію проєкту-переможця 2021 року

Розвиток міст під час війни має важливе стратегічне значення для кількох аспектів, які можуть впливати на воєнні дії, цивільне населення і подальше відновлення. Збереження та покращення функціональності міст може виявитися критично важливим для успішного керування і подальшого відновлення. I-VIN.INFO з відповіді на інформаційний запит дізнався, скільки протягом 2023-го року реалізовано проєктів у Вінницькій міській територіальній громаді.

У рамках конкурсу «Бюджету громадських ініціатив» реалізовано 12 проєктів- переможців 2021 року та один проєкт-переможець 2020 року. Їх не реалізовували протягом 2022 року через введення на території України воєнного стану. Це такі проєкти:

«Мобільна група творчого натхнення»;

«Безкоштовна стерилізація безпритульних кішок і котів на території Вінницької МТГ»;

«Встановлення глядацьких трибун біля волейбольного майданчика по вул. Волошковій»;

«Культурно-освітній простір просто неба»;

«Пікнік-майданчик біля озера - сімейний відпочинок у передмісті Вінниці»;

«Створення зони відпочинку на ставку «ТАРАСИШИН»;

«Студія звукозапису»;

«Екологічна стежинка Теренкур»;

«Створення «Скверу ім. О.Кобилянської»»;

«Ігрова зона для дітей в Тяжилові: наземний батут»;

«Затишна шкільна площа в Тяжилові (лаунж-зона екосвідомих громадян)»;

«Безкоштовна стерилізація безпритульних кішок і котів на території Вінницької МТГ»;

«Комфортний простір очікування та відпочинку пацієнтів та відвідувачів амбулаторії села Писарівки»;

Крім цього, у поточному році розпочали реалізацію проєкту-переможця 2021 року «Сучасний міністадіон «Дружній простір для чотирилапих» конкурсу «Бюджету громадських ініціатив».

Також за інформацією департаменту маркетингу міста та туризму міської ради:

у рамках конкурсу «Історії Днів європейської спадщини» від Ради Європи та Європейського Союзу виграний грант для реалізації проєкту «Шлях має тривати», спрямований на дослідження гастроспадщини та нематеріальної спадщини громад Вінниччини та Хмельниччини на культурному маршруті Camino Podolico.

пройшли спільні виставкові проєкти «Офіс туризму Вінниці» з ГО «Вінницький музей моделей транспорту, ретротехніки, колекцій мініатюр» та БО «Міжнародний благодійний фонд «Музей української марки ім. Якова Балабана» здобули перемогу в конкурсі грантів «Сила в ресурсі».

За інформацією відділу молодіжної політики міської ради, молодь Вінницької міської ТГ пройшла відбірковий тур для участі у проєкті «Нагляд молоді за розподілом бюджетів та ресурсів громад» програми «Мріємо та діємо». Він проводився за підтримки громадської організації «Агенція антикризової підтримки». Його реалізують протягом 2024 року. Відомо, що у грудні минулого року підписано Меморандум про співпрацю між виконавчим комітетом ВМР та громадською організацією «Агенція антикризової підтримки».

За інформацією департаменту економіки і інвестицій міської ради, для продовження реалізації проєкту створення Інноваційно-технологічного парку «Кристал» підготовлено грантову заявку на всеукраїнський конкурс місцевих ініціатив. Він націлений на ремонт базової та допоміжної інфраструктури бізнесу. Згідно з результатами конкурсу, Вінниця отримала грант на відновлення робіт.

Також у рамках програми «Муніципальне житло» завершено реалізацію проєкту з будівництва багатоквартирного житлового будинку по вулиці Василенка, 14В. Житлові умови поліпшили 126 вінницьких родин. Збудовано підземний паркінг та зведено майже чотири поверхи наступного багатоквартирного житлового будинку по вулиці Привокзальна, 30. Його планують ввести в експлуатацію до кінця 2024 року.

За інформацією комітету по фізичній культурі і спорту міської ради проведені:

фізкультурно-спортивні заходи та акції до визначних дат та релігійних свят для вихованців міських дитячо-юнацьких спортивних шкіл внутрішньо переміщених осіб (у міських ДЮСШ навчається 78 дітей із Краматорська, Херсона, Харкова, Миколаєва, Маріуполя тощо);

фізкультурно-спортивні заходи на підтримку Збройних Сил України;

заходи на підтримку ЗСУ на передовій (придбання військової техніки, обладнання, елементів амуніції, медикаментів для підрозділів ЗСУ та Вінницького науково-дослідного інституту реабілітації осіб з інвалідністю, підтримка сімей військовослужбовців);

За інформацією департаменту культури міської ради, у рамках Стратегії розвитку культури до 2025 року проведено такі активності:

розширена комунікаційна платформа стейкхлодерів «Вінниця-Рівне. Культура» для обміну досвідом та потенційного партнерства

освітні тренінги в місті Люблін, Польща, які проводились на теми: «Культурне підприємство»

Окрім того, по галузі «Культура» вдалось реалізувати понад 3,6 тисячі культурно-мистецьких заходів і подій різних форматів. Це, наприклад, мистецькі проєкти «Різдвяна подорож» та «Псалми Давидові» за Шевченком Вінницького академічного міського камерного хору ім. В. Газінського, дев'ятий фестиваль польової кухні пам'яті Тараса Сича (було зібрано гроші на потреби ЗСУ).

До Міжнародного дня захисту дітей теж провели низку заходів: майстер- класи, виставки картин учнів мистецьких шкіл, презентації мистецьких та спортивних шкіл, інтерактиви, фотозони, благодійні ярмарки, святковий концерт «Країна дитячих мрій»; Х-й ювілейний книжковий фестиваль «VinBookFest»; мистецький фестиваль «SUN territory», фестиваль «Vinnytsia Tram Week», музейний форум тощо.

Нагадаємо,налагодження співпраці, культурні та соціальні проєкти: результати роботи протягом року у міських громадах Вінниччини.

Щоб отримувати новини вчасно, підписуйтесь на наш Телеграм-канал.

Фото: tripmydream.ua


Читайте також