menu
Ексклюзив Надзвичайні події Влада Громади Війна Освіта Культура Туризм Дозвілля Спорт Технології Історія Україна і Світ Агро Коронавірус Інфо Medtime Оздоровлення Beauty.Time Life Команда IVin
<-

У Вінниці вчетверте переобрали голову обласної асоціації футболу

04.11.2023 16:00

Пройшла звітно-виборча конференція громадської спілки «Вінницька обласна асоціація футболу»

Футбол є одним з найпопулярніших видів спорту у світі. Проте, задля його розвитку в Україні однієї популярності замало. Проведення якісних змагань на рівні дитячого, жіночого, аматорського, студентського та ветеранського футболу вимагає залучення великої кількості людських та матеріальних ресурсів, а також ефективної співпраці з органами місцевої влади, щоб кожна громада могла проявити себе на футбольному майданчику. На Вінниччині всі ці завдання виконує громадська спілка «Вінницька обласна асоціація футболу». I-VIN.INFO відвідав конференцію, на якій обирали голову цієї спілки.

Вінницька обласна асоціація футболу виникла ще в 1992 році, але називалась вона тоді обласною федерацією футболу. З роками федерація стала спортивною громадською організацією, а ще пізніше до неї почали приєднуватись інші організації. В 2017 році вона стала громадською спілкою, а в 2019-му - Вінницькою обласною асоціацією футболу.

Вчорашня конференція стала своєрідним підсумком останніх шести років діяльності Вінницької ОАФ. Члени спілки погодили деякі зміни в статуті ГС, а також ознайомились зі звітом ревізійної комісії та голови спілки Ірека Гатауліна.

Він надав детальну інформацію про діяльність Вінницької ОАФ з 9 вересня 2017 року по 30 жовтня 2023-го. За цей період асоціація організувала 522 різноманітних змагань з дитячо-юнацького, шкільного, жіночого, ветеранського, аматорського, студентського футболу, футзалу та футболу для людей з обмеженими можливостями. Найбільше змагань провели у 2019-му, а саме 94 заходи. Найменше – у ковідний 2020 рік.

Також пан Ірек поділився результатами виступів команд Вінниччини у всеукраїнських турнірах. Так, наприклад, цього року збірна Вінницької області посіла перше місце на Чемпіонаті України «Фестивалі футболу» серед дітей 2012-2013 років народження.

Після усіх звітів настав час голосування за нового голову Вінницької ОАФ. Чинний голова Ірек Гатаулін очолює спілку ще з 2007 року. Жодна з шести районних асоціацій футболу не висунула свого кандидата на посаду голови обласної асоціації, тому єдиним кандидатом залишився пан Ірек. За переобрання чинного голови проголосували одностайно.

Головними пріоритетами у розвитку футболу на Вінниччині за наступної каденції Ірек Гатаулін обрав роботу з футбольними осередками області, розвиток арбітражу та роботу з органами влади.

«Маємо підвищувати рівень кваліфікації арбітрів та спостерігачів арбітражу шляхом систематичного проведення семінарів та залучення більшої кількості осіб до складу комітету арбітрів. Продовжимо роботу по удосконаленню системи арбітражу при проведенні змагань», - коментує голова ГС «Вінницька обласна асоціація футболу».

Переобраний голова висунув кандидатів на посади своїх заступників. Усі кандидатури так само одноголосно були підтримані членами спілки.

Таким чином, заступниками голови Громадської спілки «Вінницька обласна асоціація футболу» стали:

Перший заступник - Руслан Осмоловський;

Заступники - Василь Подолян, Сергій Татусяк та Ігор Павленко.

«Ви мене обрали і, таким чином, найняли працювати на вас – на громадську спілку «Вінницька обласна асоціація футболу». Я даю слово, що я буду працювати чесно, принципово і робитиму все, щоб про вінницький футбол говорили по всій Україні. В найближчій перспективі ми з вами маємо розробити документ стратегії розвитку футболу у Вінницькій області на найближчі чотири-п’ять років і запропонувати його Вінницькій обласній раді. Цей документ, якщо його приймуть, допоможе кожному спортивному активісту в будь-якій громаді рухати футбольний розвиток вперед, спираючись на цю програму», - підсумовує Ірек Гатаулін.

Читайте також, у Вінниці для захисту повітряного простору виставили мобільно-вогневі групи.

Щоб отримувати новини вчасно, підписуйтесь на наш Телеграм-канал.

Фото: Степан Вігер

Читайте також