menu
Ексклюзив Надзвичайні події Влада Громади Війна Освіта Культура Туризм Дозвілля Спорт Технології Історія Україна і Світ Агро Коронавірус Інфо Medtime Оздоровлення Beauty.Time Life Команда IVin
<-

У Вінницькій лікарні врятували пораненого захисника з Волині

11.03.2023 16:00

Вінницькі лікарі встановили протези кінцівок та провели реабілітацію

Романа Гримайло родом із селища Кутрів, що на Волині. Внаслідок одного з таких ворожих обстрілів отримав мінно-вибухове поранення і втратив обидві нижні кінцівки та потрапив до Вінницької обласної лікарні імені Пирогова. Про це повідомляє I-VIN.INFO посилаючись на фейсбук-сторінку департаменту охорони здоров'я та реабілітації Вінницької ОВА.

До повномасштабного вторгнення працював у Польщі та жив звичайним життям. Однак війна внесла свої корективи.

24 лютого хлопець «за покликом серця» повернувся в Україну та добровольцем вступив до лав ЗСУ. Пройшов спеціалізоване навчання в Великій Британії.

Через ворожі обстріли на Донецькому напрямку Роман втратив кінцівки, але не здався. Спершу захисник потрапив до травматологічного відділення Вінницька Обласна Лікарня Імені Пирогова, а після — на реабілітацію до Клінічний центр медичної реабілітації та фізіотерапії.

Роман пройшов через довгі й непрості місяці реабілітації та боротьби, перш ніж зміг повністю відновитися та адаптуватися до протезів. Зараз він повний жаги до життя і боротьби за власне майбутнє та попри все вірить у найскорішу перемогу України над ворогом.

Читайте також, захисника з Вінниччини посмертно відзначили орденом «За мужність».

Щоб отримувати новини вчасно, підписуйтесь на наш Телеграм-канал.

Фото: взято з допису

Читайте також