menu
Ексклюзив Надзвичайні події Влада Громади Війна Освіта Культура Туризм Дозвілля Спорт Технології Історія Україна і Світ Агро Коронавірус Інфо Medtime Оздоровлення Beauty.Time Life Команда IVin
<-

«У змаганнях головне — участь»: керівник агрооб'єднання про участь у Спартакіаді

22.02.2022 19:40

19 лютого в СК «Колос» пройшла Спартакіада, де аграрії змагались в шести видах спорту

Нещодавно у спортивних поєдинках зійшлись команди агровиробників Вінниччини. Вони змагались у таких видах спорту як гирьовий спорт, дартс, настільний теніс, футзал, шахи, шашки. Одними з учасників змагань, котрі виступали в футзалі, шахах та тенісі є представники об’єднання «Вінницясадвинпром». I-VIN.INFO розпитав його генерального директора Анатолія Семенюка про участь в Спартакіаді. 

«Наше господарство постійно бере участь в подібних змаганнях. Ми є прихильниками й учасниками таких спортивних змагань, адже товариство «Колос» ще з радянських часів себе показало так, що до них тянуться люди. Наші представники виступають індивідуально. Якщо це футзал, то в складі Чернятинського коледжу. Вже відомо, що у шахах наш представник посів 3 місце. І, відповідно, в тенісі є представник. Неважливо, яке місце буде, головне, що ми учасники. Я сьогодні приїхав задля підтримки учасників і спілкування з колегами. Впевнений, що майбутні змагання будуть ще цікавіші», - розповідає генеральний директор. 

За його словами, їх організація торік теж брала участь у змаганнях, але частину призових місць не змогли завоювати, тому що були молодші та вправніші учасники. Проте, турнір не залишив нікого без хорошого настрою. У нас навіть є один учасник, Микола Ругляк, який займається тенісом та шахами, і щороку бере участь у змаганнях, та цього разу не мав змоги приїхати.  

«Взагалі, не всі господарства мають необхідне спортивне обладнання. Переважно це те, що залишилось з минулих років. Наразі є один хороший спорткомплекс в Піщанці, котрий власноруч побудував з нуля Володимир Колісник. Тепер це щось на кшталт комунального закладу для спільного користування, ок можуть займатися усі охочі. Спортзалу вже близько 20 років. А, наприклад, фермерські господарства чи невеличкі приватні підприємства не можуть потягнути такі витрати», - додає він. 

Довідково:

«Вінницясадвинпром» — виробниче об’єднання, котре займається переважно вирощуванням яблук. На даний момент об’єднань в інших галузях, приміром, м’ясної чи молочної промисловості, немає. І лише в деяких господарствах об'єднання залишилась невелика частинка роботи в напрямку польових культур та тваринництва. В Україні це найбільший валовий виробник плодово-ягідної продукції, до якого входить більше 40 господарств лише у Вінницькій області. Господарства знаходяться майже у всіх районах. Вони вирощують 35-40% яблук в Україні, за Вінницькою вже йдуть Чернівецька та Київська області. 

Об'єднання працює на свій розвиток, тому постійно проводяться семінари, поїздки, обмін досвідом. Працюють усі за сучасними технологіями. 

Займаються вирощуванням популярних сортів яблук. Це, насамперед, голден делішес, фуджи, джонаголд та інші. Доставляють свою продукцію не лише по Україні, а й за кордон. Працюють за спеціальними сертифікатами якості, які дозволяють співпрацювати з Індонезією, Ліваном, ОАЕ.  

Нагадаємо, до Ради сільгоспвиробників входять аграрії з усіх громад Вінниччини.

Щоб отримувати новини вчасно, підписуйтесь на наш Телеграм-канал. 

Фото: Руслана Сивак, з соціальної мережі Facebook 

 



Читайте також