menu
Ексклюзив Надзвичайні події Влада Громади Війна Освіта Культура Туризм Дозвілля Спорт Технології Історія Україна і Світ Агро Коронавірус Інфо Medtime Оздоровлення Beauty.Time Life Команда IVin
<-

Україна та Молдова відзначили другу річницю екстреної синхронізації електромереж

21.03.2024 10:45

З початку повномасштабного російського вторгнення обсяг імпорту електроенергії в Україну збільшився на понад 94%

Україна й Молдова 16 березня відзначили другу річницю успішної екстреної синхронізації своїх електромереж із Континентальною європейською енергомережею. Про це повідомляє I-VIN.INFO з посиланням на сайт Eu neighbours east.

Ця синхронізація відіграла вирішальну роль у підтримці функціонування української мережі на тлі постійних атак росії на українську енергетичну інфраструктуру.

Синхронізація допомогла забезпечити доходи від експорту для України, сприяючи комерційним торговельним потокам у випадках, коли країна мала надлишки електроенергії.

«Синхронізація мереж два роки тому стала не лише важливим досягненням у забезпеченні енергопостачання для України й Молдови. Вона також стала потужним символом нашої політичної підтримки, яка зберігається й досі», – зазначила єврокомісар із питань енергетики Кадрі Сімсон.

Через два роки після екстреної синхронізації з’єднання стало постійним. Наприкінці 2023 року Європейська мережа операторів системи передачі електроенергії (ENTSO-E) підтвердила, що «Укренерго» виконав усі вимоги для забезпечення постійного з’єднання і став повноправним членом ENTSO-E.

ЄС продовжує надавати потрібне обладнання для екстреного ремонту критичної енергетичної інфраструктури в Україні, обладнання для децентралізованого виробництва енергії (таке як мобільні газові турбіни й сонячні панелі) та захисне обладнання.

Нагадаємо,вінничани долучилися до форуму «Громада для людей: місце де хочеться жити».

Щоб отримувати новини вчасно, підписуйтесь на наш Телеграм-канал.

Фото: www.dtek-dnem.com.ua


Читайте також