menu
Ексклюзив Надзвичайні події Влада Громади Війна Освіта Культура Туризм Дозвілля Спорт Технології Історія Україна і Світ Агро Коронавірус Інфо Medtime Оздоровлення Beauty.Time Life Команда IVin
<-

Українці вимагають не допустити передачу лісів у власність держави

16.03.2023 14:55

Таке рішення призведе до порушення конституційних прав

Кабмін України розробив проєкт Закону України «Про особливості управління об’єктами державної власності в лісовій галузі та порядок утворення та діяльності спеціалізованого державного лісогосподарського акціонерного товариства «Ліси України». Дехто вважає, що цей законопроект суперечить нормам Основного Закону України - Конституції України, тому було створено петицію із проханням до Президента України не приймати цей суперечливий законопроєкт. Про це повідомляє I-VIN.INFO посилаючись на сайт електронних петицій офіційного інтернет-представництва Президента України.

«Новий законопроєкт про передачу лісів від народу до Акціонерного товариства – це великі втрати, як для місцевих бюджетів, так і для великої кількості лісівників комунальних лісогосподарських підприємств, які стануть безробітними», - вважає автор петиції Пилип Орлов.

На думку автора петиції така законодавча ініціатива Державного агентства лісових ресурсів України нівелює саму ідею децентралізації влади, позбавляючи органи місцевого самоврядування права приймати участь у процесі реалізації державної політики у сфері лісових відносин, а місцеві бюджети - отримувати прибутки від провадження комунальними підприємствами лісогосподарської діяльності.

«Просимо Вас, шановний Володимире Олександровичу, зупинити передачу лісів до акціонерного товариства, не допустити ігнорування такого важливого інституту як право власності, встановлене і захищене Конституцією України, іншими законами України, яке є непорушним! Просимо Вас запобігти незаконному переходу власності в лісовій галузі від комунальної до державної», - зазначає Пилип Орлов.

Ознайомитись із повним текстом петиції та, за бажанням, підписати її можна за цим посиланням.

Читайте також, «Усі дякували за нашу боротьбу»: вінничанка про зустріч з американськими лідерами.

Щоб отримувати новини вчасно, підписуйтесь на наш Телеграм-канал.

Фото: epravda.com.ua

Читайте також