menu
Ексклюзив Надзвичайні події Влада Громади Війна Освіта Культура Туризм Дозвілля Спорт Технології Історія Україна і Світ Агро Коронавірус Інфо Medtime Оздоровлення Beauty.Time Life Команда IVin
<-

«Українці – сильна нація»: тренер вінницької спортшколи (ФОТО)

05.02.2023 19:50

У змаганнях брали участь сім команд з Вінниччини

Вчора у спортивному комплексі «Колос» відбувся вже другий Чемпіонат Вінницької області з жиму лежачи у цьому році. Ці змагання є відбірними до Чемпіонату України, який пройде в березні, повідомляє I-VIN.INFO.

«У змаганнях беруть участь сім команд з різних територіальних громад: Вінниці, Немирова, Піщанки, Липовця, Бару, Турбова та Томашполя. І цього разу участь беруть п’ять переселенців з тимчасово окупованих територій. Ми відберемо спортсменів, які покажуть кращі результати, і їх включать до складу збірної команди Вінницької області», - розповідає директор ДЮСШ «Колос» та голова Федерації пауерліфтингу Вінницької області Вадим Мохник.

Вікова категорія учасників – дорослі, юніори та юніорки до 23 років, а також юнаки і дівчата до 18 років. Змагання розділили на три частини згідно з ваговою категорією.

Тренер-викладач Вінницької дитячо-юнацької спортивної школи №5 Вікторія Поліщук навчає дітей вже два роки. Перед початком чемпіонату наголосила, що такі змагання є дуже важливими в теперішніх умовах:

«Я майстер спорту та п’ятиразова чемпіонка України, 23 роки займаюсь важкою атлетикою і пауерліфтингом. У мене навчаються діти усіх вікових категорій, і сьогодні серед 30 учасників – 12 дітей та два ветерани. Я також виступатиму. З початку повномасштабного вторгнення перші два тижні були складними. Минулого року через війну відмінили два Чемпіонати України. Тож згодом хлопці сказали, що вони хочуть продовжувати робити те, що у них виходить найкраще. Тому ми проводимо тренування у нашій залі-бомбосховищі. І, дійсно, спорт допомагає відволіктись від новин про війну та підтримує відчуття впевненості у перемозі. Ми займаємось своєю справою і доводимо, що українці – сильна нація».

Пані Вікторія додає, що власне через війну п’ять учнів виїхали за кордон. Але незабаром її команда поповнилась двома братами-переселенцями з Луганської області. І один з них невдовзі поїде на Чемпіонат України з триборства.

«Ми почали активно тренуватись після переїзду у Вінницю, тобто, приблизно півроку тому. Спорт допомагає нам відволіктись, відігнати негативні думки. Завдяки йому ми не лише здобуваємо перемогу, а й отримуємо певний адреналін, нові емоції. Сьогодні відчувається істотна конкуренція, але головне ж не перемога, а участь», - каже під час змагань дворазовий чемпіон області серед юнаків 17-річний Денис Красенко.

Своєю історією переїзду з міста Рубіжне Луганської області та участю у змаганнях поділилась й чемпіонка України з силового багатоборства та пауерліфтингу Марина Ковальова:

«Одного разу мене просто запросили прийти у спортзал, подивитись що до чого. Відтоді минуло вісім років. Наразі маю спортивний розряд кандидата в майстри спорту з пауерліфтингу і богатирського багатоборства. Якщо говорити про мою позаспортивну діяльність, то до повномасштабного вторгнення працювала вчителем образотворчого мистецтва у рідному місті. Коли переїхала до Вінниці, 22 березня, продовжила викладати дистанційно малювання у переміщеній школі з Рубіжного. Також працюю викладачкою спортивних дисциплін в Науково-фізичному інституті імені Тараса Шевченка. У Вінниці знімаю квартиру. А до спортивного залу мене привів колега, Заслужений майстер спорту України Микола Баранник. Так я й ходжу на тренування три або чотири рази на тиждень. Звісно, на початку було трохи складно прийняти усю ситуацію, потрібно було переусвідомити те, що сталось. Проте ці заняття допомогли перезавантажитись та знайти нові знайомства. І сьогодні – мої перші змагання після приїзду».

У результаті змагань переможцем стала команда Вінницької територіальної громади, срібним призером - команда Немирівської ТГ, а бронзовим призером - команда Турбівської ТГ.

«До нас постійно приходять нові люди, аби потренуватись, і ми з радістю приймаємо їх у свою колосівську родину. Вони продовжують спортивну діяльність, вдосконалюють її разом з нами і беруть участь у змаганнях. Спортивне життя не зупиняється!», - наголошує заступниця директора з навчально-спортивної роботи спортивної школи «Колос» Світлана Коновалова.

На змаганнях були присутні вихованець спортивної школи «Колос» та переможець Чемпіонату Європи з пауерліфтингу Віталій Коломієць, чемпіонка Паралімпійських ігор Мар'яна Шевчук і неодноразовий рекордсмен Європи та світу Іван Чупринко.

Нагадаємо, у Вінниці пройшли змагання зі змішаних єдиноборств.

Щоб отримувати новини вчасно, підписуйтесь на наш Телеграм-канал.

Фото: Руслана Сивак, сторінка «Пауерліфтинг - Силові види спорту - Вінниця» у Faceboоk


Читайте також