menu
Ексклюзив Надзвичайні події Влада Громади Війна Освіта Культура Туризм Дозвілля Спорт Технології Історія Україна і Світ Агро Коронавірус Інфо Medtime Оздоровлення Beauty.Time Life Команда IVin
<-

Українським біженцям допомагають оператори зв'язку

11.05.2022 14:55

Оператори ЄС та України об’єднують зусилля, щоб запроваджувати доступний роумінг для українських біженців

Три українські мобільні оператори та 24 оператори з Європейського Союзу підписали спільну угоду про надання доступного або безоплатного роумінгу для громадян України. Оператори будуть знижувати тарифи або не будуть брати за них гроші. Про це повідомляє I-VIN.INFO з посиланням на сайт Інтернет Свобода.

Зі сторони ЄС планується: зменшити оптову оплату за роумінг до рівня, який дозволяє покривати витрати на надання послуг роумінгу. Водночас українські оператори мають забезпечити доступний роумінг на роздрібному рівні для користувачів. Також продовжувати надавати послуги доступних міжнародних дзвінків до та з України. Для цього на такі дзвінки зменшують тарифи — знижки мають запровадити для користувачів і європейських, і українських SIM-карт. І надавати усі переваги зниження тарифів для з’єднання українськими операторами клієнтів, які телефонують з ЄС в Україну.

З української сторони планується: поступово зменшувати вартість тарифів на міжнародні дзвінки з країн ЄС до України та дзвінки, що надходять до України з українських номерів у роумінгу. Також враховувати необхідність продовжувати пропонувати свої послуги на стабільній основі, надавати усі переваги зниження оптової плати за роумінг операторами ЄС для клієнтів, які перебувають у роумінгу в європейських країнах.

Оператори мобільного зв’язку ЄС вже надали та продовжуватимуть надавати українцям безплатні SIM-карти. Європейські провайдери зв’язку пропонують безплатні або з великою знижкою дзвінки та SMS до України. Вони увімкнули безплатний вихідний роумінг, забезпечують можливість заряджання пристроїв у пунктах збору біженців. До того ж запропонували пожертвувати необхідне обладнання українським операторам та запропонували підтримувати основні міжнародні вузли зв'язку. Українські оператори продовжують надавати послуги зв’язку на території України. Вони запропонували безплатний роумінг українцям, що були змушені виїхати за кордон.

Нагадаємо, азовці у Вінниці розповіли про єдиний варіант визволення людей з «Азовсталі».

Щоб отримувати новини вчасно, підписуйтесь на наш Телеграм-канал. 

Фото: взяті з сайту

Головне фото: з вільних джерел  

 


Читайте також