menu
Ексклюзив Надзвичайні події Влада Громади Війна Освіта Культура Туризм Дозвілля Спорт Технології Історія Україна і Світ Агро Коронавірус Інфо Medtime Оздоровлення Beauty.Time Life Команда IVin
<-

«Усі новонароджені – це наші діти»: американські партнери допомагатимуть дитячій лікарні у Вінниці (ФОТО)

28.09.2022 16:50

Американська організація PASS надаватиме вінницьким педіатрам навчальну та матеріальну допомогу

Сьогодні, 28 вересня, до Вінницької обласної дитячої лікарні завітав доктор Хан Мамур, який є всесвітньо визнаним педіатром із 21-річним досвідом роботи клініцистом, адміністратором, консультантом, інструктором, автором, редактором та захисником здоров’я дитини та сім’ї. В цей день він представляв організацію з США під назвою PASS. Хан Мамур дізнавався про актуальні проблеми із обладнанням у Вінницькій обласній дитячій лікарні, аби допомогти вирішити ці проблеми у найближчому майбутньому. I-VIN.INFO відвідав цю зустріч, та дізналося, яке обладнання обіцяють передати Вінниці американські партнери.


«У мене є життєва філософія, яка звучить так: «Кожен раз, коли ми вдихаємо, ми не знаємо, чи буде наступний вдих», тому я дуже вдячний, що ви розділяєте вдихи разом зі мною, хоча ви всі надзвичайно зайняті люди. Моя родина постраждала від війни, не дивлячись на те, що ми живимо у Нью-Йорку, ми все одно відчуваємо усі тяготи цієї війни, бо ми усі люди, ми усі рідні. Хочу, щоб ви знали, що я вважаю вас усіх своїми братами та сестрами», - звернувся до лікарів обласної дитячої лікарні Хан Мамур.

Як вже зазначалося, доктор Мамур приїхав до Вінниці із ціллю дізнатися про актуальні проблеми у місцевій педіатрії.

«Я хочу спитати у вас, мої брати та сестри, чим вам допомогти. Я тут не для того, щоб сказати вам, що вам треба, я тут для того, щоб почути від вас, чого ви потребуєте, чого потребують українські матері та новонароджені діти. Діти не обирають, де їм народитися, тому усі новонароджені – це наші діти, саме тому ми хочемо допомогти вашій лікарні», - зазначив пан Мамур.

Про загальні проблеми лікарні розповів її директор Василь Паненко.

 «Навіть в сьогоднішніх важких умовах воєнного часу ми відносно справляємося з нашими проблемами. Надання медичної допомоги можна умовно поділити на дві складові – це кадровий потенціал та матеріально-технічна база. Із першою складовою у нас все гаразд, більшість фахівців нашої лікарні залишилися на робочому місці під час війни, а що стосується матеріально-технічної бази, тобто, медичного обладнання, то воно постійно потребує оновлення, тому це для нас зараз актуальне питання і ми дійсно потребуємо нового обладнання. Також ми будемо дуже раді, якщо будуть проводитися спільні навчальні програми з нашими колегами із США або інших країн, які допоможуть підвищити кваліфікацію наших працівників», - зазначив він.

Пан Мамур був цілком згоден із важливістю навчання та підвищення кваліфікації в першу чергу медсестер, акушерів та інших медичних працівників середньої ланки. Саме для цього він презентував так звані «розумні окуляри», які допоможуть медичному персоналу швидше та якісніше комунікувати із лікарями.

Їх функціонал полягає в тому, що вони обладнані якісною камерою та дисплеєм, що дозволяє лікарю навіть з дому контролювати процес надання медичної допомоги дитині, і дуже точно корегувати дії медичного персоналу.

«Уявіть собі ситуацію, я – медбрат, роблю операцію дитині, якій 28 тижнів від народження, на годиннику шоста ранку і на місці немає лікаря, який міг би мені допомогти в цьому. Я набираю лікаря додому, вдягаю ці окуляри і лікар бачить все на своєму комп’ютері і дуже точно, до міліметру, координує мої дії», - пояснив Хан Мамур.

Більш детально про матеріально-технічні проблеми лікарні розповів завідуючий відділенням анестезіології та інтенсивної терапії новонароджених Костянтин Берцун:

«Для супроводження дітей із тяжкою асфіксією нашій лікарні потрібна система тотальної гіпотермії та електронний енцифолограф. Також на сьогоднішній день у нас вийшов з ладу аудіометр, і це теж є великою проблемою. Нашою великою мрією є також отримати ретинальну камеру для нашої лікарні».

Доктор Мамур запевнив, що усі названі потреби будуть почути і він з партнерами зробить все, щоб Вінницька обласна дитяча лікарня отримала необхідне обладнання.

Після наради вінницькі лікарі влаштували для пана Мамура невеличку екскурсію лікарнею та показали, як вона функціонує під час війни.

Хан Мамур був вражений, що пацієнти вимушені проходити лікування у підвальних приміщеннях із заставленими мішками з піском вікнами.

Поспілкувавшись із маленькими пацієнтами Вінницької обласної дитячої лікарні, доктор Мамур завітав до відділення інтенсивної терапії новонароджених та наочно побачив умови, в яких перебувають немовлята та запевнився у важливості оновлення матеріально-технічної бази відділення.

Під кінець екскурсії Хану Мамуру показали автомобілі невідкладної медичної допомоги, у яких перевозять новонароджених.

«Ви всі для мене справжні герої. Я дякую вам за вашу роботу, за те, що не зважаючи на війну, ви продовжуєте рятувати життя та давати майбутнє українському народу, адже майбутнє завжди в дітях. Ви дуже сильні. Я сподіваюсь на довгу та плідну співпрацю між вашою лікарнею і нашою організацією і впевнений, що наступного разу я завітаю до вас у гості вже з необхідним вам медичним обладнанням», - підсумував Хан Мамур.

Нагадаємо, центр з пошуку зниклих безвісти запрацював у Вінницькій області.

Щоб отримувати новини вчасно, підписуйтесь на наш Телеграм-канал.

Фото: Степан Вігер

Читайте також