menu
Ексклюзив Надзвичайні події Влада Громади Війна Освіта Культура Туризм Дозвілля Спорт Технології Історія Україна і Світ Агро Коронавірус Інфо Medtime Оздоровлення Beauty.Time Life Команда IVin
<-

В громадах Вінниччини нагородили переможців конкурсу «Європа очима дітей» (ФОТО)

12.04.2023 20:25

В рамках конкурсу діти описували власні враження від перебування в Європі

В умовах повномасштабної війни найменше покоління українців та українок втратили можливість мати щасливе дитинство, знаходячись у своїй рідній країні. Звісно, повністю повернути нормальне дитинство для українських дітей може лише повна перемога над ворогом в обличчі російської федерації. Але подарувати їм краплину щастя та безтурботності – це завдання, яке ефективно вирішується завдяки українсько-польському оздоровчому табору «Колос-Братерство». Діти з громад Вінниччини ще з минулого року відвідували цей табір у польському місті Криниця-Здруй, а після повернення брали участь у творчому конкурсі «Європа очима дітей». I-VIN.INFO сьогодні побував на нагородженні переможців та учасників цього конкурсу.

Найбільшу кількість робіт – десять із сорока – подали юні мешканці Калинівської громади. І сьогодні у Калинівці нагороджували переможницю в номінації «Презентація – індивідуальна робота» Дарію Казьмірук, а також срібних призерів в номінації «Відео – індивідуальна робота» Дмитра та Олександра Зінчуків.

Церемонію нагородження провели на засіданні сесії Калинівської міської ради заступники керівника ВТО ВФСТ «Колос» Вадим Мохник та Світлана Коновалова.

«Коли ми відправляли дітей в Польщу, бачили нерішучість в їхніх очах та схвильованість батьків. Але вже через два тижні, коли вони повертались, ми бачили їхні щасливі обличчя. Ми знаємо, що після спільних поїздок у Криницю-Здруй діти продовжують товаришувати, а наше завдання зробити все, щоб Україна перемогла і щоб наші діти мали світле дитинство та світле майбутнє, на яке вони заслуговують», - розповіла депутатам Калинівської міської ради Світлана Коновалова.

Юним призерам та переможцям конкурсу вручили відзнаки та цінні подарунки. Крім того, отримав подяку і учасник конкурсу з Іванівської громади. Перспективний спортсмен Юрій Підлуцький хоч і не посів призових місць, але надіслав дуже гарну роботу, за що отримав грамоту та пам’ятний подарунок.

«Надзвичайно приємно, що поляки відкрили для нас не тільки свій дім – вони відкрили нам своє серце і душу, адже проживання та харчування дітей забезпечувалося саме польською стороною. Наша команда зробила усе можливе, аби діти на 14 днів забули про сигнали повітряної тривоги та займалися усім тим, чим займаються усі щасливі діти в мирний час», - додала заступниця керівника ВТО ВФСТ «Колос» Світлана Коновалова.

Українсько-польській табір «Колос-Братерство» і надалі продовжуватиме приймати дітей з Вінниччини та усієї України. Поки війна триває, українські діти так чи інакше страждатимуть від її наслідків і дуже важливо, давати їм можливість фізичного та емоційного відпочинку.

Цей оздоровчий проєкт втілився у життя в рамках співпраці ВТО ВФСТ «Колос», МГО «Україна-Польща-Німеччина» та польської фундації «Братерство». Учасники та учасниці конкурсу «Європа очима дітей» за підсумками перебування в українсько-польському таборі «Колос-Братерство» мали змогу поділитись своїми враженнями від перебування у європейській країні в творчій формі. Конкурс мав три номінації: «Відео», «Презентація» та «Публікація».

Читайте також, село на Вінниччині може залишитись без водопостачання.

Щоб отримувати новини вчасно, підписуйтесь на наш Телеграм-канал.

Фото: Степан Вігер

Читайте також