menu
Ексклюзив Надзвичайні події Влада Громади Війна Освіта Культура Туризм Дозвілля Спорт Технології Історія Україна і Світ Агро Коронавірус Інфо Medtime Оздоровлення Beauty.Time Life Команда IVin
<-

В громадах Вінниччини постійно проводять благодійні заходи на підтримку ЗСУ

03.07.2023 16:00

Голова Тульчинської РВА Олександр Гаврилюк розповів про проведення активностей в районі

З початком повномасштабного вторгнення рф в Україну в громадах Вінниччини намагались адаптуватись до нових умов роботи. Не винятком став й Тульчинський район, де теж долали і долають виклики, пов’язані з війною. Тут приймали переселенців, релоковані підприємства та проводили заходи для підтримки бойового духу мешканців району. Для I-VIN.INFO голова Тульчинської районної військової адміністрації Олександр Гаврилюк розповів, які заходи проводять на підтримку ЗСУ.

У травні 2022-го року там вдалось провести перший турнір для підтримки бойового духу мешканців району, спортсменів та бійців.

«Турніри в районі проводимо фактично щомісяця. Здебільшого вони благодійні, задіяні у них усі вікові категорії. Серед мешканців району найбільш популярний футбол, а на другому місці – волейбол. Тож цілком логічно, що спочатку ми створили Федерацію футболу Тульчинського району, згодом – з волейболу. Загалом проведення подібних заходів важливе для підтримки емоційного стану мешканців та успішного розвитку громад. Перед цим був COVID-19, потім – війна, всі засиділись на місці. А коли зустрічаються на майданчиках, то спілкуються й обмінюються досвідом. Тому спорт на Вінниччині, зокрема, й у нашому районі, живе», – каже Олександр Гаврилюк.

Він розповідає, що за два роки війни вдалось провести безліч подій. Для прикладу, торік переселенцям запропонували створити свою команду до змагань з міні-футболу. В кожній громаді працює спортивна дитячо-юнацька школа, де можна займатись різними видами спорту.

Серед недавніх подій Олександр Гаврилюк згадав турнір пам’яті, який проходив серед команд державних службовців та працівників місцевого самоврядування. І ще турнір з міні-футболу серед силовиків Тульчинського району. Зібрані кошти з благодійних змагань направляли на допомогу Збройним силам України.

До Дня Незалежності планується проведення Суперкубку з футболу. Там зустрінуться переможці з попередніх ігор – команди з Ганнополя та Крижополя. І знову такий захід буде благодійним.

За словами голови Тульчинської РДА, захисникам та захисницям України допомагають й іншими шляхами. Так, командири тієї чи іншої військової частини складають список потреб та присилають відповідний запит/прохання. З району на передову надсилають бронежилети, радіостанції, автомобілі та дрони. Активно допомагають фермерські господарства та підприємства, що працюють на території району. Є військові частини, в яких служать мешканці району, безпосередньо 169-й батальйон сформований тільки з них.

У районі є також близько шести релокованих підприємств з Донецької, Луганської та Харківської областей. Вони переїхали фактично протягом перших двох місяців повномасштабного вторгнення. Їм надали можливості працевлаштування і зараз вони досить успішно продовжують діяльність. Деякі ж хочуть залишитись і після війни.

«Життя триває. Кожен працює на своєму місці. Ми докладаємо зусиль до активного розвитку усіх сфер в районі. На майбутнє вже плануємо проводити тематичні заходи, укладати нові угоди, налагоджувати співпрацю з міжнародними партнерами та впевнено долати виклики на своєму шляху», – підсумовує ОлександрГаврилюк.

Нагадаємо,«Ми живемо і займаємось спортом завдяки вам»: на волейбольному турнірі вінничани дякували ЗСУ.

Щоб отримувати новини вчасно, підписуйтесь на наш Телеграм-канал.

Фото:Діана Праведна




Читайте також