menu
Ексклюзив Надзвичайні події Влада Громади Війна Освіта Культура Туризм Дозвілля Спорт Технології Історія Україна і Світ Агро Коронавірус Інфо Medtime Оздоровлення Beauty.Time Life Команда IVin
<-

В громадах Вінниччини розповіли про нагороджених військових та допомогу бійцям на передовій

23.02.2023 20:55

З початку повномасштабного вторгнення у громадах активно допомогали бійцям, переселенцям та родинам бійців

Повномасштабна війна внесла свої корективи у життя кожного. Величезна кількість українців зараз воює на передовій, а їхні сім’ї хвилюються за них та пишаються ними. На жаль, є такі родини, що вже відчули біль втрати. I-VIN.INFO поцікавився, скільки у громадах Вінниччини нагороджених бійців та яка найбільша потреба була у бійців з початку повномасштабного вторгнення. Втім, відповіді на інформаційні запити надали не всі громади.

Нагородження бійців

Гніванська громада:

- полковник Сокольський Руслан Васильович - посмертний орден «Данила Галицького», відзнака Президента України «За участь в антитерористичній операції»;

- старший солдат Приходько Максим Вікторович - відзнака Президента України «За участь в антитерористичній операції» та медаль «Захисник Вітчизни» (посмертно);

- старший сержант Куртаніч Фелікс Валерійович - посмертний орден «За мужність» III ступеня;

- лейтенант Голубаха Василь Миколайович - посмертний орден «За мужність» III ступеня;

- старший солдат Липко Євген Васильович - відзнака Президента України «За участь в антитерористичній операції»;

- солдат Яроменко Олександр Михайлович - відзнака Президента України «За участь в антитерористичній операції»;

- старший солдат Кожухарьов Андрій Віталійович - відзнака Президента України «За участь в антитерористичній операції».

Джуринська громада:

- Палагнюк Олександр Михайлович - нагрудні знаки «За досягнення у військовій службі І-ІІІ ступенів», «За взірцевість у військовій службі ступеня» та «За оборону шахти Бутівка»

- Дмитренко Павло Петрович - посмертний орден «За мужність» ІІІ ступеня

Іванівська громада:

- Борисюк Олег Володимирович - орден «За мужність» ІІІ ступеня

- Скляров Дмитро Сергійович - посмертний орден «Богдана Хмельницького» ІІІ ступеня, за оборону Донецького аеропорту

- Богачук Михайло Володимирович - посмертний орден «За мужність» ІІІ ступеня

- Глушко Олександр Васильович - орден «Богдана Хмельницького» ІІІ ступеня

У Краснопільській громаді орденом «За мужність» ІІІ ступеня посмертно нагородили військовослужбовця майстер-сержанта в/ч 3008 Національної гвардії України Миколу Андрійовича Лановенка.

Зокрема, у Немирівській громаді до дня ЗСУ Грамотами виконавчого комітету Немирівської міської радинагородили дев’ять військовослужбовців, у Ладижинській громаді Почесними грамотами нагородили десять учасників бойових дій, у Могилів-Подільській громаді Грамотами нагородили 15 учасників бойових дій та у Оратівській громаді - посмертно нагородили вісім військовослужбовців.

Волонтерська допомога

Вінницька міська рада:

Надає допомогу військовим частинам шляхом перерахування субвенції на придбання матеріальних цінностей, також надається волонтерська допомога у вигляді продуктів харчування, засобів гігієни, обмундирування, технічних та інших засобів згідно звернень командирів частин.

Гніванська громада:

З початком війни працівники міської ради розгорнули широку волонтерську діяльність. Ще навесні колектив прийняв рішення щомісяця віддавати визначений відсоток коштів зі своєї зарплатні та самостійно закуповувати речі, необхідні для ЗСУ, брати участь у зборах коштів на амуніцію і техніку, допомагати благодійним фондам. Так, за 12 місяців війни 40 працівників здали більше пів мільйона гривень, левова доля з яких - кошти міського голови. Їх витратили на «Бандеромобілі», бронежилети, розгрузки, запчастини для ремонту військових автомобілів, тепловізори, на сотні аптечок, карематів, спальних мішків, наколінників, підлокітників, пральну машину та інше.

Працівники також давали гроші на придбання фурнітури місцевим волонтерам для пошиття амуніції, на закупівлю овочів та м'яса місцевим благодійним організаціям для приготування їжі, на створення та відправлення посилок хлопцям на передову. Також міський голова разом із колегами за власний кошт неодноразово доставляв допомогу військовим на нульові позиції.

Останніх пів року працівники Гніванської міської ради за власний кошт допомагають зібратися на фронт чоловікам, яких мобілізують в бойові військові частини. Чоловіки приходять в міську раду і їм надаються каремати, спальні мішки, наколінники і підлокітники, розгрузки, посуд, засоби гігієни, аптечки та інше.

Махнівська громада:

В умовах війни працівники Вовчинецького старостату виготовляють сухі борщі для ЗСУ, мешканці сіл громади виготовляються м’ясні та рибні консерви. Також у громаді проводились збори коштів на закупівлю тепловізорів й автомобілів для бійців ЗСУ та територіальної оборони з числа мешканців громади, плели маскувальні сітки і костюми.

Мурованокуриловецька громада:

Починаючи з лютого місяця 2022 року відділ культури, молоді та туризму Мурованокуриловецької селищної ради, разом з усіма працівниками культури, веде активну волонтерську діяльність задля підтримки та допомоги ЗСУ. За цей період працівники культури провели п’ять благодійних ярмарків на яких зібрали 93 тисячі гривень.

Працівники культури, спільно із селищною радою та за підтримки мешканців десяти старостинських округів здійснили п’ять поїздок до лікувальних закладів області. Вони доставили домашню випічку. продукти харчування, овочі, фрукти та інші необхідні речі.

Крім того, протягом жовтня-грудня 2022 року провели велику благодійну культурно-мистецьку акцію «З любов'ю у серці, з вірою у Перемогу» під час якої зібрали 208 тисяч 300 гривень.

На початку 2023 року за час проведення новорічно-різдвяних вітань зібрали 283 тисяч гривень за які придбали три дрони, один тепловізор та один планшет.

Краснопільська громада:

З початком повномасштабного вторгнення заклади освіти, старостати та адміністрація громади постійно здійснюють збір продуктів харчування та безпосередньо готують для бійців.

Також збирають кошти на прилади нічного бачення, оптичні приціли, квадрокоптера, безпілотник, ремонт авто, сезонні шини та інші необхідні речі.

Адміністрація сільської ради на постійній основі здійснює збір коштів та має певний фонд, який у разі звернення військових витрачається на необхідне (кошти на безпілотник для розвідки, квадрокоптери, ремонт авто). Із останнього – придбали акумулятор.

На різдвяні свята оголосили акцію «Колядки для ЗСУ», на якій зібрано більше 388 000 гривень. Кошти витрачені на засоби гігієни, продукти харчування, безпілотники, військову оптику, інші прилади.

Погребищенська громада:

Особисто фермерами та простими цивільними людьми благодійна допомога доставляється на передову військовим та постійно ведеться тісна співпраця з відомими Вінницькими волонтерськими організаціями, які везуть допомогу в райони бойових дій або деокуповані території. Крім цього, Погребищенська міська рада долучалася до зборів благодійної допомоги для військових спільно з обласним гуманітарним штабом.

Ладижинська громада:

Задля допомоги ЗСУ Ладижинська міська територіальна громада активно допомагає військовим: закуплено автівки, спецтехніку, радіотехніку, необхідні продукти, речі, інструменти та обладнання, медикаменти та амуніцію бійцям на фронт. Громада організовує доставку гуманітарної допомоги (одягу, спальників, москітних сіток, продуктів харчування, військової амуніції та інше).

Сутисківська громада:

Громада активно допомагає бійцям, котрі воюють. За період війни з 24 лютого 2022 року і по теперішній час для забезпечення військовослужбовців, яких призвали з громади на захист України, придбали та видали 70 бронежилетів. За наявності допомагали і іншою військового амуніцією (берці, розгрузки, військова форма, футболки, флісові кофти, штани). Також була надана системна допомога у вигляді продуктів харчування, як на передову, так і для військових госпіталів, військових частин, травматологічних відділень, де лікувались воїни. Допомагали військовослужбовцям i засобами гігієни, медикаментами, матрацами, подушками, ковдрами, окопними свічками.

Також селищна рада прийняла Програму забезпечення підготовки та виконання завдань національного спротиву на території Сутисківської селищної територіальної громади на 2022-2024 роки.

Тростянецька громада:

Протягом 2022 року підрозділам ЗСУ надали допомоги на загальну суму більше 19 мільйонівгривень,в тому числі придбано 18автомобілів, 12 тепловізійнихпристроїв, надано продуктів харчування на загальну суму більше 8 мільйонів гривень, придбановійськового одягу та амуніції на суму 750 тисяч гривень.

У Немирівській, Мурафській, Оратівській, Шаргородській, Вендичанській, Джуринській, Іванівській, Копайгородській, Ліка-Мелешківській, Могилів-Подільській Хмільницькій, Станіславчицькій, Чернівецькій, Турбівській, Студенянській, Томашпільській громадах також активно допомагають Збройним силам України. Вони збирають кошти на закупівлю продуктів харчування, необхідного військового спорядження чи амуніції, засобів гігієни, медикаментів, дронів або ж допомагають плетінням маскувальних сіток.

Нагадаємо,волонтерство на Вінниччині: підсумки року повномасштабної війни.

Щоб отримувати новини вчасно, підписуйтесь на наш Телеграм-канал.

Фото:espreso.tv


Читайте також