menu
Ексклюзив Надзвичайні події Влада Громади Війна Освіта Культура Туризм Дозвілля Спорт Технології Історія Україна і Світ Агро Коронавірус Інфо Medtime Оздоровлення Beauty.Time Life Команда IVin
<-

Волонтерство на Вінниччині: підсумки року повномасштабної війни

22.02.2023 20:50

Скільки волонтерських організацій працює на Вінниччині?

Повномасштабна війна, яку розпочала рф проти України, потягнула за собою чимало змін. Проте крізь темні події ще краще помітно світлих людей. Тих, які працюють та допомагають в тилу. Наприклад, волонтерів та волонтерські організації. I-VIN.INFO дізнався, які волонтерські організації працюють у громадах. Про це представники громад повідомили у відповідях на інформаційні запити.

Вінницька міська територіальна громада.У громаді є волонтерські організації, які на постійній основі допомагають військовослужбовцям та військовим частинам.

Вороновицька територіальна громада. У селі Степанівка створили волонтерську організацію «Перший елітний Stepanivka Food підрозділ». Заснувала організацію Юлія Гаврилюк. А сам «підрозділ» працюєта допомагає переселенцям і Збройним силам України.

У Літинській територіальній громаді з’явилося 6 волонтерських організацій.

Якушинецька територіальна громада. У громаді на постійній основі працює та допомагає переселенцям мобільна команда гуманітарної організації INTERSOS.

У Агрономічній територіальній громаді міська влада співпрацює з міжнародними волонтерськими організаціями та іншими. Проте у самій громаді не працюють волонтерські організації на постійній основі.

Ободівська територіальна громада. У громаді на постійній основі працює громадська організація «Розвиток сільських територій», яка допомагає захисникам України.

Бершадська територіальна громада. Загалом у громаді відсутні волонтерські організації, які працюють на постійній основі з переселенцями та надають допомогу бійцям, мешканцям деокупованих і прифронтових територій. Протягом 2022 року нашій громаді неодноразово надавали допомогу такі волонтерські та благодійні організації: МБФ «Лікарі без кордонів»– жіночі та чоловічі гігієнічні набори; ковдри; УВКБ ООН - ковдри, матраци, кухонні набори, фінансова підтримка. МОМ – ковдри, матраци, розкладачки, набори посуду, засоби гігієни. World Central Kitchen – продуктові набори. MEDAIR - постільна білизна, матраци, рушники, подушки, павербанки.

Тульчинська територіальна громада. У Тульчині працює громадська організація «Тульчинська сотні допомога бійцям АТО». Також ще ГО «ВОЛОНТЕРСЬСКА СОТНЯ ТУЛЬЧИНЩИНИ», яка займається допомогою військовим та внутрішньо переміщеним особам.

На території Козятинської територіальної громади немає волонтерських організацій, які діють на постійній основі. Натомість діють релігійні та громадські організації, які надають допомогу в межах своїх можливостей.

Махнівська територіальна громада. У громаді є організації, які працюють з переселенцями, надають допомогу бійцям та мешканцям деокупованих. прифронтових територій. Серед них – ГО «Суспільні ініціативи Козятинщини». Вони надають допомогу ЗСУ, іншим військовим формуванням, правоохоронним органам, органам державної влади під час дії особливого періоду. Також є ще благодійна організація Благодійний фонд «Об’єднання іудейських релігійних організацій», яка допомагає ЗСУ, іншим військовим формуванням, переселенцям, малозабезпеченим сім’ям, безробітним, багатодітним, безпритульним та особам, що потребують соціальної підтримки.

Ольгопільська територіальна громада.У селі Ольгопільпрацює пункт видачі гуманітарної допомоги. Волонтери працюють із переселенцями, надається допомогабійцям та мешканцям прифронтових територій.

Дашівська територіальна громада. За час повномасштабного вторгнення у громаді утворились та функціонують 2 волонтерські організації, які надають допомогу бійцям, переселенцям, мешканцям деокупованих та прифронтових територій, а саме: благодійна організація «Благодійний фонд «Життю бути» та волонтерська організація «Дашівський волонтерський рух».

Джуринська територіальна громада.Хоч волонтерських організацій на постійній основі у громаді не зареєстровано, проте люди та місцева влада бере активну участь у допомозі бійцям, їхнім родинам, переселенцям. Для цього проводять благодійні ярмарки, і збирали кошти на необхідні речі та прилади для бійців: бронежилети, дрони, прилади нічного бачення тощо.

Краснопільська територіальна громада. В Краснопільській сільській раді створено пункт прийому та видачі гуманітарної допомоги ВПО. Допомагають з продуктами для харчових наборів місцеві сільгоспвиробники. Це крупи, олія, мука. На постійній основі допомогу також надають ЦХВЄ «Християнська Надія» з села Кивачівка та інші організації. Переважно це органи влади, фонди ООН та МХП, волонтерський центр «Рух Нескорених», Карітас-Спес-Вінниця тощо. Вони допомагають через створений в громаді центр. Також ЦХВЄ «Християнська Надія» направляє вантажі з продуктами харчування мешканцям деокупованих територій.

Зареєстрованих волонтерських організацій немає. Проте є місцеві, які постійно здійснюють збір та відправку необхідних речей на фронт. Це агропідприємці: Василь Довженко, Віктор Захарчук, Іван Наляжний та Валентин Бевз. Жителі села та рада громади часто збирає кошти і продукти харчування, які потім їдуть до українських захисників через вказаних підприємців і не тільки.

Ладижинська територіальна громада. З початку повномасштабного вторгнення у громаді зареєстрували Благодійний фонд «Тихо» та Благодійний фонд «Козацько-Українське Майбутнє».

Погребищенська територіальна громада. У громаді зареєстровано Благодійну організацію «Благодійний фонд Надросся» та Благодійну організацію«БФ «Розвиток Погребищенського району», Координаційний центр з гуманітарних та соціальних питань Погребищенської міської територіальної громади.Багато допомоги до фондів надійшло від фермерських господарств та інших суб’єктів підприємницької діяльності громади. Зібрані кошти спрямовували для потреб ЗСУ.

Хмільницька територіальна громада. Хмільницька міська рада створила волонтерську раду, яка нараховує 38 волонтерів.

Станіславчицька територіальна громада. Волонтерські організації, які працюють з переселенцями, в основному базуються в інших регіонах області за межами Станіславчицької громади. Але громада постійно з нимиспівпрацює.

Турбівська територіальна громада. Громада співпрацює з БО БФ «ВОСТОК-SOS», World Central Kitchen, БО «Благодійний фонд, «Лікарі без кордонів», ГЦ «Проліска» міста Вінниця, БФ «Карітас Липовець», Міжнародна гуманітарна організація Madeira, ГО «Друзі України», «Добро немає кордонів», Вісь з міста Вінниця, БФ «Право на захист», Міжнародний Комітет Порятунку (IRC) та іншими міжнародними організаціями.

Сутисківська територіальна громада. За час повномасштабного вторгнення у громаді з’явилась громадська організація Волонтерський рух Сутисок ГО «Верес». Організація надає волонтерську допомогу нашим захисникам та допомогу для подолання наслідків збройної агресії проти України.

Студенянська територіальна громада. За час повномасштабного вторгнення, у громаді зареєстрована і працює з переселенцями та іншими категоріями населення, яке постраждало від війни, одна волонтерська організація.

Томашпільська територіальна громада. З початку повномасштабного вторгнення у громаді на базі КУ «Центр надання соціальних послуг» створили штаб з надання гуманітарної допомоги.

Тростянецька територіальна громада. На території громади функціонують організації : ГО «Патріот» з Тростянця, БФ «Єдина Сила України» село Четвертинівка, БФ «Тростянеччина» з села міського типу Тростянець,БФ «Добродар» з Тростянця.

Немирівська територіальна громада. За час повномасштабної війни в громаді з'явились волонтерські організації, які працюють та допомогають військовслужбовцям. Також надають допомогу переселенцям з прифронтових та деокупованих територій.

Читайте також, тисячи переселенців та релоковані підприємства: підсумки року повномасштабної війни для Вінниччини.

Щоб отримувати новини вчасно, підписуйтесь на наш Телеграм-канал.

Фото: з вільних джерел.

Читайте також