menu
Ексклюзив Надзвичайні події Влада Громади Війна Освіта Культура Туризм Дозвілля Спорт Технології Історія Україна і Світ Агро Коронавірус Інфо Medtime Оздоровлення Beauty.Time Life Команда IVin
<-

В громаді на Вінниччині провели акцію вшанування загиблих від російської агресії дітей (ФОТО, ВІДЕО)

31.05.2022 21:15

В Лука-Мелешківській організували акцію вшанування пам’яті загиблих на війні дітей

В Лука-Мелешківській громаді на Вінниччині організували акцію «Вшанування пам’яті дітей, які загинули внаслідок збройної агресії російської федерації проти України». З іграшок та квітів виклали на спортивному майданчику серце. До дійства долучились й переселенці. I-VIN.INFO дізнався у керівниці ансамблю Тетяни Солоненко про акцію та про флешмоб до завтрашнього Дня захисту дітей.

Акція вшанування пам’яті загиблих на війні дітей приурочили до Дня захисту дітей. Адже цьогоріч гасло про захист дітей набуває особливого змісту. І, на жаль, до цього призвели трагічні події. У період з початку повномасштабної війни в Україні загинуло 243 дитини, поранено 446 дітей. Це офіційна статистика. Кажуть, що фактична кількість загиблих дітей набагато більша, тому що ще не враховані дані в окупованих регіонах. Мешканці громади намагались ще раз акцентувати увагу на злочинах рф, внаслідок агресії якої гинуть українські діти.

Крім того, під журливу пісню «Плине кача» та гімн Січових стрільців «Ой, у лузі червона калина» учасники ансамблю «Круазе» показали хореографічні композиції.

Ідею провести флешмоб запропонувала своїм вихованцям Тетяна Солоненко. У Лука-Мелешківській дитячій школі мистецтв вона працює майже 13 років керівницею зразкового-хореографічного ансамблю «Круазе». Також допомагав директор школи Сергій Стахов. Акцію проводили вчителі та директор школи місцевого ліцею на спортивному майданчику.

«Дітям сподобалась ця ідея і вони погодились танцювати. Вдалось залучити приблизно 50 чоловік. Звісно, ми дуже прагнули все зробити з душею та з любов’ю до наших ЗСУ. На акції були присутні вчителі ліцею, школи мистецтв, представники Територіальної оборони, учні, місцеві та інші», - розповідає Тетяна Солоненко.

За словами керівниці ансамблю, танцювальні флешмоби влаштовували й раніше. Наприклад, до Дня вишиванки, до Дня Конституції України, на День Незалежності тощо. Проте саме такий флешмоб Тетяна Солоненко зі своїми вихованцями влаштовувала вперше.

«Діти дуже активно долучились, а їхні батьки підтримали. Танцювали у вишиванках, з жовто-блакитнимистрічками. Багато наших вихованців виїхали за кордон України, тому я запропонувала й випускникам школи долучились до флешмобу», - розповідає Тетяна.

Діти вишукувались у 5 рядів, від менших до старших. Танцювали під українські пісні, які пов’язані з війною. На репетиції приходив та допомагав з музичним супроводом директор школи мистецтв Сергій Стахов.

«Вирішила зробити нарізки з актуальних на сьогодні пісень. Це і «Ой, у лузі червона калина», «Пливе кача» та інші. Діти намагались емоційно відворити кожну пісню, аби глядач правильно зрозумів наш посил та відчув все, що ми хотіли передати», - зазначає керівниця ансамблю.

Завдяки допомозі адміністрації громади під час танцювального флешмобу провели зйомку з квадракоптера, відео опублікують до Дня захисту дітей. На заході виступали також працівники з Волонтерського центру громади. До речі, вони подарували школі український прапор з підписами наших військових, які зараз боронять Україну.

«Більшість людей казали нам «Дякую!». Також наголошували берегти дітей, вчити їх шанувати українську історію, мову, літературу. А Волонтерський центр закликав вірити в ЗСУ, знати, що все буде Україна!», - з посмішкою розповідає Тетяна.

Під час широкомасштабної війни до ансамблю приєдналась дівчинка, яка переїхала у березні до Лука-Мелешківської громади з Харкова. Вона також танцювала флешмоб з іншими.

«У Харкові ця дівчинка займалась у своєму ансамблі, а тут у нашому. До речі, ми вітали її народний ансамбль з 60-річчям. Вирішили від нашого колективу привітати їх. Також за репетиціями спостерігали переселенці, які живуть в нашій громаді. Їх дуже багато. У нашому ліцеї їм надали житло. Вони дивилися з вікон на майданчик, на якому проводили репетицію.Знімали нас на відео, підходили та казали: «Дякую вам, що ми можемо побачити таке дійство, тому що там, звідки ми приїхали, це неможливо». На кожній репетиції переселенці виходили до нас і спостерігали, аплодували, казали «Молодці!», - зазначає Тетяна.


Нагадаємо, вінницькаволонтерка про проєкт фіксації воєнних злочинів.

Щоб отримувати новини вчасно, підписуйтесь на нашТелеграм-канал.

Фото: надані Юрієм Посмітюхою

Читайте також