menu
Ексклюзив Надзвичайні події Влада Громади Війна Освіта Культура Туризм Дозвілля Спорт Технології Історія Україна і Світ Агро Коронавірус Інфо Medtime Оздоровлення Beauty.Time Life Команда IVin
<-

В громаді Вінниччини виділили 400 тисяч на територіальну оборону (ФОТО)

18.02.2022 10:10

Депутати Вапнярської селищної ради проголосували за «Програму підготовки територіальної оборони та місцевого населення до участі в русі національного спротиву в Вапнярській територіальній громаді»

У громадах Вінницької області активно формуються батальйони територіальної оборони. На заходи тероборони Вапнярська територіальна громада виділила 400 тисяч гривень. Це рішення депутати Вапнярської селищної ради ухвалили під час засідання сесії, повідомляє I-VIN.INFO.

Крім того, голова Вапнярської громади Олександр Горенюк брав участь у розширеному засіданні Координаційної ради з питань місцевого самоврядування та засідання колегії Вінницької облдержадміністрації. На ньому спільно з головами та представниками територіальних громад обговорювали підготовку Вінницької області до реалізації заходів щодо територіальної оборони.

Під час позачергової сесії Вапнярської селищної ради наголосили на необхідності фінансування заходів територіальної оборони.

«Щоб процедурно провести це питання, треба затвердити програму «Забезпечення національного спротиву на території Вапнярської селищної ради», - зауважив Олександр Горенюк.

Відтак, проголосували за затвердження «Програми підготовки територіальної оборони та місцевого населення до участі в русі національного спротиву у Вапнярській територіальній громаді на 2022-2025 роки» та внесено зміни до рішення 21 сесії VIII скликання від 21 грудня 2021 року «Про бюджет Вапнярської селищної територіальної громади на 2022 рік».

«Переконаний, що в країні все буде добре, адже основним гарантом нашої безпеки є Збройні Сили України. Вони надійно захищають нас та мужньо виконують свої обов’язки. Наше завдання сьогодні цілком зрозуміло: підставити плече та надати їм підтримку. Для цього треба ухвалити рішення про співфінансування із місцевого бюджету батальйонів територіальної оборони Вінниччини», – прокоментував ситуацію селищний голова.

Вінницька обласна рада виділила на заходи тероборони 3 мільйони гривень.

Нагадаємо, у Вапнярці вшанували воїнів-афганців.

Щоб отримувати новини вчасно, підписуйтесь на наш Телеграм-канал.

Фото із груп у соцмережах, Руслана Сивак

Читайте також