menu
Ексклюзив Надзвичайні події Влада Громади Війна Освіта Культура Туризм Дозвілля Спорт Технології Історія Україна і Світ Агро Коронавірус Інфо Medtime Оздоровлення Beauty.Time Life Команда IVin
<-

В районі на Вінниччині відновлюють спортивні традиції (ФОТО)

30.08.2023 13:20

У Могилів-Подільському районі відновили роботу спортивного товариства «Колос»

Партнерська публікація

Після реформи децентралізації 2020 року в Україні суттєво зменшилась кількість районів. Разом із ліквідацією близько 70% районів постало питання реорганізації структур, які працювали в цих районах. Це питання торкнулося і сфери фізичної культури та спорту. Саме тому вчора у Могилів-Подільському відновили діяльність районної організації спортивного товариства «Колос», повідомляє I-VIN.INFO.

Актуальне питання розвитку спорту в Могилів-Подільському районі обговорювали представники усіх територіальних громад району.

«Деколи виникає питання – чи на часі зараз розвивати спорт? Я вважаю, що на часі. Зараз саме час показати усьому світу та самим собі, що ми є сильна нація, що ми розвиваємося, загартовуємося та обов’язково переможемо. Саме тому я дуже радий, що в нашому районі активізується діяльність спортивного товариства «Колос» та створюється повноцінний відокремлений підрозділ, який буде розвивати спорт та фізкультурно-оздоровчу діяльність в нашому районі», - зазначив голова Могилів-Подільської районної ради Іван Телеватюк.

Могилів-Подільський район завжди славився своїми високими спортивними здобутками, тож створення такої районної організації було доволі логічним кроком, якій відтягувався через об’єктивні причини.

«Сьогодні ми зібрались для того, щоб відновити роботу Могилів-Подільської районної організації ВФСТ «Колос». На жаль, після територіально-адміністративної реформи грянула пандемія, а потім війна і у нас не було часу провести таку зустріч. В Могилів-Подільському районі завжди були гарні спортивні традиції, які треба примножувати. Для нас важливо, щоб організаційна структура отримала логічне продовження роботи. Як зазначив нещодавно Президент України Володимир Зеленський: «Масова фізична культура та спорт – це не просто розваги. Це безпека держави». Я повністю погоджуюся із цією тезою і глибоко переконаний, що ми маємо докладати максимум зусиль для розвитку в цьому напрямку», - каже голова ВТО ВФСТ «Колос» Сергій Татусяк.

Важливість розвитку фізичної культури та спорту в Україні розуміють усі – від президента держави та депутатів Верховної ради до працівників органів місцевого самоврядування на місцях.

«В той час, коли Україна виборює свою перемогу, дуже важливо давати нашим дітям можливість отримувати їхні маленькі перемоги, адже це відчуття супроводжуватиме їх усе життя. Саме спорт має бути основою патріотичного виховання наших дітей. Від імені народного депутата України Генадія Вацака я хочу звернутися до усіх присутніх із закликом об’єднатися та залучати ще більше ресурсів для розвитку фізичної культури та спорту в Могилів-Подільському районі», - виступила на зустрічі помічниця народного депутата Геннадія Вацака Людмила Зотова.

Новообраний голова районної організації впевнений, що йому не забракне досвіду та мотивації для впровадження ефективного спортивного розвитку в Могилів-Подільському районі.

 «Я сам маю три спортивні розряди і є головою міської федерації стрільби кульової, тож це не перша спортивна організація, яку я очолюватиму. В нашому Могилів-Подільському монтажно-економічному коледжі вже є певні напрацювання. У нас є секція стрільби кульової, працює гурток з тенісу, секція з футболу, волейболу, баскетболу, греко-римської боротьби та джиу джитсу. Тож на новій посаді голови Могилів-Подільської районної організації ВФСТ «Колос» я планую масштабувати ті напрацювання, які є в нашому коледжі та впроваджувати їх на рівні усього району. Ми маємо цим займатись, адже наші захисники та захисниці на передовій борються саме за наш розвиток та здорове майбутнє нашої нації», - коментує новообраний голова Могилів-Подільської районної організації ВФСТ «Колос» Володимир Заячковський.

Відтак, у Могилів-Подільському районі сьогодні розпочалась нова сторінка спортивної історії, яку писатимуть активні та вмотивовані громадські діячі. В часи, коли війна, здавалося б, мала припинити будь-який розвиток, Вінниччина не стоїть на місці та шукає усі можливі шляхи для формування сильної та здорової нації.

Читайте також, вінницька пауерліфтерка виборола «срібло» на чемпіонаті світу.

Щоб отримувати новини вчасно, підписуйтесь на наш Телеграм-канал.

Фото: Степан Вігер та Валерій Швець

Читайте також