menu
Ексклюзив Надзвичайні події Влада Громади Війна Освіта Культура Туризм Дозвілля Спорт Технології Історія Україна і Світ Агро Коронавірус Інфо Medtime Оздоровлення Beauty.Time Life Команда IVin
<-

Вартість квитка 32 гривні: у Вінниці відновили маршрут до Кіровограда

12.05.2022 10:10

Раритетною Гайворонською вузькоколійкою поїхав ще один поїзд Укрзалізниці

У жовтні 2021 року після півторарічного простою відновили курсування приміського поїзда між Вінницею та Кіровоградом. Це вузькоколійний маршрут Гайворон – Рудниця. Також додали денний потяг. Це найдовший маршрут вузькоколійки в Європі – близько 130 кілометрів. Про це повідомляє I-VIN.INFO з посиланням на сайт Укрзалізниці.

Вузькоколійка Гайворон-Рудниця активно використовується переселенцями, які знайшли в регіоні тимчасовий прихисток від війни. На першому організованому рейсі для журналістів та активістів курсували традиційні для вузькоколійки раритети. Це два пасажирські вагони Pafawag та паротяг Гр-280, що міняється з тепловозом ТУ2. Відновлення цього сполучення важливе й тому, що вузькоколійна залізниця є об’єктом історико-культурного та технічного надбання України. Вартість квитка за повним маршрутом, від Гайворона до Рудниці, становить 32 гривні.

Доданий денний поїзд №6271/6274 з Гайворона. Він відправляється об 11:03, а прибуває до станції Рудниця о 14:48. Зворотно вирушає о 15:52 і прибуває до станції Гайворон о 19:59. Курсує тричі на тиждень: щовівторка, щоп’ятниці та щонеділі.

Поїзд №6273/6272 Гайворон – Рудниця курсує щодня. Відправляється з Рудниці о 04:05, прибуває до Гайворона о 07:51. З Гайворона відправлення о 17:20 і прибуття в Рудницю о 21:03. Зупинки передбачені на станціях Передбужжя, Жданове, Лугова, Осіївка, Устя, Киріївка, Бершадь, Яланець-1, Яланець-2, П'ятківка, Дохно, Куренівка, Щербакове та Нефар.

Нагадаємо, українським біженцям допомагають оператори зв'язку.

Щоб отримувати новини вчасно, підписуйтесь на наш Телеграм-канал. 

Фото: з вільних джерел  

 


Читайте також