menu
Ексклюзив Надзвичайні події Влада Громади Війна Освіта Культура Туризм Дозвілля Спорт Технології Історія Україна і Світ Агро Коронавірус Інфо Medtime Оздоровлення Beauty.Time Life Команда IVin
<-

«Вдалось зібрати більше 2000 євро»: українці взяли участь у Всеукраїнській прощі до Люрду (ФОТО)

13.11.2022 16:00

Українські громади в Італії взяли участь у Всеукраїнській прощі до Люрду та зібрали кошти для придбання автомобіля ЗСУ

У Франції 22 - 23 жовтня 2022 року відбулась Всеукраїнська проща до Люрду, де знаходиться сантуарій Пресвятої Богородиці. Цьогоріч паломники прибули з Італії, Іспанії, Греції, Бельгії, Швейцарії, Великобританії, США та України, повідомляє I-VIN.INFO.

«Така поїздка щорічна. Раніше вона починалась лише українцями з Італії, але пізніше така ідея сподобалась всім священникам і українцям Європи. І тепер кожного року в жовтні ми їздимо до Люрду - загальноєвропейський з’їзд українців. Цей рік був присвячений миру і Перемозі для України», - розповідає отець Іван.

Цього року участь у прощі взяли вірні Апостольського Екзархату, разом із своїми душпастирями, яких цього разу було 17. Разом з українцями з різних країн молилися вірні з Риму, Помпеїв, Болоньї, Аверси, Казерти, Барі, Ноли, Салерно, Павії, Пізи, Капуа, Брешії, Форлі та інших міст. За словами отця Івана лише з Італії було близько 50 громад.

Субота, 22 жовтня, розпочалася для прочан молитвою Утрені в українському храмі Успіння Пресвятої Богородиці, після якої паломники мали можливість приступити до купелі чудотворної води. Опісля в Базиліці святої Вервиці відбулася Божественна Літургія.

Перед початком Божественної Літургії до українських прочан звернувся правлячий єпископ Дієцезії Тарб і Люрд Преосвященний Владика Жан Марк Міка. Він сказав, що кожного дня молиться за український народ і сподівається на чим скоріше закінчення війни.

Згодом українці взяли участь у міжнародній процесії Вервиці у Марійському санктуарії Люрду, на якій молилися також і українською мовою.

Завершальною частиною прощі, після двох діб, стала Хресна Дорога українських паломників з Італії. Під час цього моління роздумували над стражданнями Господа та Хресною Дорогою Української Держави.

Зокрема, паломники з Італії, після Хресної Дороги, зібрали пожертву для допомоги воїнам України. 

«Наші люди, були б не українцями, якщо б допомагали нашим воїнам ЗСУ тільки молитвою. Тому паломниками з Італії, після Хресної Дороги, було зібрано пожертву для допомоги нашим воїнам. Загалом вдалось зібрати більше 2000 євро, аби придбати автомобіль ЗСУ. У цьому допомогли і Заслужені артисти України, які постійно проводять благодійні концерти на підтримку війська», - додає отець Іван.

Нагадаємо, «Український пісенний фронт»: у Італії провели благодійний концерт на підтримку ЗСУ.

Щоб отримувати новини вчасно, підписуйтесь на наш Телеграм-канал. 

Фото: сайт Апостольський Екзархат 



Читайте також