menu
Ексклюзив Надзвичайні події Влада Громади Війна Освіта Культура Туризм Дозвілля Спорт Технології Історія Україна і Світ Агро Коронавірус Інфо Medtime Оздоровлення Beauty.Time Life Команда IVin
<-

Від поля до п’єдесталу: аграрії Вінниччини змагались в шести видах спорту (ФОТО)

24.03.2024 18:15

Обласні спортивні змагання серед представників аграрних підприємств пройшли у Вінниці

Вчора у Вінниці пройшли Обласні спортивні змагання серед керівників і працівників агрофірм, фермерських господарств та сільськогосподарських підприємств Вінницької області «КОЛОС-АГРО-2024». Аграрії з різних куточків Вінниччини змагались в шести видах спорту. I-VIN.INFO побував на цих змаганнях та розповість про спортивні досягнення аграріїв нашої області.

Спортивний азарт на цих змаганнях поєднався із радістю зустрічей та можливістю обговорити актуальні питання аграрної галузі.

«Зараз у нас на Вінниччині активна фаза весняно-польових робіт. Чотири райони активно долучилися до цієї посівної кампанії. Усі учасники цих змагань розуміють, що весняно-польові роботи дуже важливі, але час на спорт теж треба приділяти. Усім учасникам сьогоднішніх змагань хочу побажати перемоги спортивної, а також нашої спільної перемоги над ворогом для всієї країни», - виступив із вітальним словом керівник департаменту агропромислового розвитку Вінницької обласної військової адміністрації Олег Сідоров.

Цього року за перемогу змагались такі команди:

1) «МХП-Ладижин»;

2) ТОВ «АГРАНА Фрут Лука»;

3) Команда департаменту агропромислового розвитку Вінницької обласної військової адміністрації;

4) ТОВ «НАШ ВІЗИТ»;

5) Агрокластер «Дністер».

«Ми довго радилися з приводу цих змагань, адже розуміємо, що надзвичайно тяжка ситуація в країні. Особливо після подій в ніч на 22 березня, ми розуміли, що нам буде дуже важко з’їхатись в цьому форматі. Але я хочу подякувати, в першу чергу тим, хто зараз разом з нами, департаменту агропромислової політики, нашим партнерам і колегам. Ми спільно працюємо в усіх напрямках, і на спортивному фронті сьогодні ми теж разом», - зазначив під час відкриття змагань голова ВТО ВФСТ «Колос» Сергій Татусяк.

Учасники змагались за першість в шести видах спорту: настільний теніс, дартс, футзал, гирьовий спорт, шахи та шашки.

У змаганнях з футзалу перемогу здобула команда ТОВ «НАШ ВІЗИТ», друге місце посіли спортсмени з ТОВ «АГРАНА Фрут Лука», а третім став Агрокластер «Дністер».

Найкращою у змаганнях з дартсу стала ще одна представниця ТОВ «НАШ ВІЗИТ» Надія Синкович із результатом у 197 очок. З невеликим відставанням від лідерки друге місце посіла Антоніна Ярошенко з «МХП-Ладижин» – вона набрала 194 очка. Бронзу із результатом в 163 очка забрала представниця ТОВ «АГРАНА Фрут Лука» Тетяна Маципура.

Аграрії щодня доводять свою силу та міць, працюючи на благо економіки країни в умовах війни вже третій рік. Сьогодні їм випала можливість помірятися силами і у гирьовому спорті. Найсильнішим виявився Олексій Кундис з ТОВ «АГРАНА Фрут Лука». Йому вдалося відірватися від другого місця на 70 підйомів, адже він заніс гирю угору аж 220 разів. Відповідно, з результатом 150 підйомів другим став Микола Кульчицький з «МХП-Ладижин». Іван Свотка з «НАШ ВІЗИТ» став третім в цій дисципліні, піднявши гирю сто разів.

Свою спритність та блискавичну реакцію представники агрофірм показали під час змагань з настільного тенісу. В змаганнях серед чоловік трійка призерів виглядала наступним чином:

1 місце – Олексій Кіщук (ТОВ «НАШ ВІЗИТ»);

2 місце – Василь Франчук («МХП-Ладижин»);

3 місце – Віталій Мережко (Агрокластер «Дністер).

У змаганнях з настільного тенісу серед жінок найкращими виявились:

1 місце – Марина Гульчук (ТОВ «НАШ ВІЗИТ»);

2 місце – Інна Бондар (ТОВ «АГРАНА Фрут Лука»);

3 місце – Альона Боновська («МХП-Ладижин»).

Для правильного ведення господарської та підприємницької діяльності потрібні не лише фахові знання, а й неабияке креативне мислення. Саме його проявили учасники у змаганнях з шашок та шахів.

В шашках змагалися жінки, і найкращою в цій дисципліні стала представниця «МХП-Ладижин» Ольга Яценко. Друге місце посіла Тетяна Шмаль з ТОВ «НАШ ВІЗИТ», а третє Тетяна Казуляк з Департаменту агропромислового розвитку Вінницької ОВА.

В шахи грали чоловіки, тут трійка найкращих склалася наступним чином:

1 місце – Анатолій Ядвіжен («НАШ ВІЗИТ»);

2 місце – Іван Романюк («МХП-Ладижин»);

3 місце – Олександр Макарчук (Департамент агропромислового розвитку Вінницької ОВА).

В загальному заліку в трійку призерів увійшли команди, чиї представники та представниці здобули найбільше перемог в шести видах спорту.

Отже, головний кубок змагань забрала команда ТОВ «НАШ ВІЗИТ» міста Хмільник.

Другими стали представники команди «МХП-Ладижин».

Третє місце посіла команда ТОВ «АГРАНА Фрут Лука».

Усі призери та переможці, окрім спортивної нагородної атрибутики, отримали також призи від Благодійного фонду «МХП-Громаді».

«З приходом наших партнерів і колег «МХП-Громаді», у нас вдвічі збільшилась кількість учасників змагань, особливо дитячих. Вчора ми підписали угоду з ТОВ «Мурованокуриловецький завод мінеральних вод «Регіна»це наша прославлена вода, котра представлена на міжнародному ринку. Хочу окремо подякувати директору підприємства Михайлу Данильченку. Дуже радий, що ми маємо багато партнерів для проведення наших заходів та розвитку спорту в області», - додав Сергій Татусяк.

Ці змагання стали нагодою для аграріїв не тільки показати свої спортивні таланти, а й неформально поспілкуватися з колегами у невимушеній атмосфері та навіть обговорити шляхи для нових форм співпраці.

Читайте також, Липовецька громада визнана найспортивнішою міською ТГ на Вінниччині.

Щоб отримувати новини вчасно, підписуйтесь на наш Телеграм-канал.

Фото: Руслана Сивак

Читайте також