menu
Ексклюзив Надзвичайні події Влада Громади Війна Освіта Культура Туризм Дозвілля Спорт Технології Історія Україна і Світ Агро Коронавірус Інфо Medtime Оздоровлення Beauty.Time Life Команда IVin
<-

«Відправили в Україну сім «швидких» та 86 бусів медпрепаратів» – директор організації «YOUkraine» (ВІДЕО)

29.07.2022 10:10

Член команди YOUkraine Іван Диба розповів про діяльність за кордоном на підтримку України

Життя Івана Диби після повномасштабного вторгнення росії 24 лютого перевернулось з ніг на голову. До війни чоловік займався будівництвом у Львові, а до 2018 року жив та працював у Австрії. Та згодом він разом з сім’єю знову опинився у Відні. Саме там, де розпочала свою діяльність команда «YOUkraine», спочатку – як координаторів гуманітарних вантажів. I-VIN.INFO поцікавився, як об’єднались українці за кордоном та чим вже вдалось допомогти Україні.

«Після початку повномасштабного вторгнення, 25 лютого, ми разом з небайдужими українцями зібрались в церкві Відня, аби зрозуміти, чим можемо бути корисні нашій державі. З цього дня наша команда «YOUkraine» бере початок своєї діяльності. Спочатку ми діяли як координатори гуманітарних вантажів, а зараз вже спеціалізуємось на допомозі медикам та лікарням по всій Україні», - розповідає директор компанії Іван Диба.

У Відні команда проводила чимало івентів, на яких збирала кошти на підтримку України. Це були сімейні пікніки в парках з австрійцями, організація концерту гурту Латексфауна, участь в маршах українців Віднем і у Віденському прайд-параді. Завдяки продажу сувенірної продукції і просвітницькій діяльності волонтерів вдавалось збирати кошти на купівлі автомобілів швидкої допомоги, які вони відправляють в Україну на потреби медичних установ та для парамедиків.

«Кошти збираються переважно для придбання автомобілів швидкої допомоги. Це зрозуміла і беззаперечна підтримка українців, яким загрожує небезпека. Для прикладу, однією з таких була швидка допомога нашим воїнам, які постійно потребують транспортування поранених. Одна з наших швидких рятує життя разом з гуртом Антитіла, які активно борються з російським окупантом», - продовжує розповідь директор «YOUkraine».   


Він зауважує, що діяльність команди спрямована на допомогу пораненим і забезпечення медикаментами, медичними приладами. Це, насамперед, УЗД-апарати, VAC-системи, мобільні рентгени, монітори стану пацієнта, мобільні інкубатори для новонароджених, імпланти для фіксування кісток, страйкери та багато іншого.

Іван Диба додає: «Наша команда – це понад 50 волонтерів з усього світу: США, Німеччина, Австрія, Словаччина, Україна, Польща. І я лише частинка великої команди волонтерів. Нашими учасниками є лікарі, які безсонними ночами, між чергуванням на роботі, сортують медицину, талановиті дівчата, які координують логістику, відповідають на запити лікарень і шукають можливості забезпечення цих запитів. Це хлопці та дівчата, які щоденно волонтерять у нашому штабі, зустрічають відвідувачів, реалізують сувенірну продукцію і вантажать автомобілі з гуманітарною медичною допомогою. Відправили в Україну сім карет швидкої допомоги та 86 бусів медичних препаратів, це близько 160 тонн медикаментів».

Він зазначив, що зараз команда працює над організацією виставки українських художників. В рамках виставки планується проведення аукціонів для збору коштів на купівлю чергової швидкої для України. Тому команда «YOUkraine» просить молодих українських художників і талановитих творців культури зголошуватись на проведення виставки у Відні!


Нагадаємо, майже сто тисяч зібрали для ЗСУ завдяки благодійному турніру у громаді на Вінниччині.

Щоб отримувати новини вчасно, підписуйтесь на наш Телеграм-канал. 

Фото та відео: сторінка «YOUkraine» у Facebook

null


Читайте також