menu
Ексклюзив Надзвичайні події Влада Громади Війна Освіта Культура Туризм Дозвілля Спорт Технології Історія Україна і Світ Агро Коронавірус Інфо Medtime Оздоровлення Beauty.Time Life Команда IVin
<-

Вінничанка підтримала наших захисників піснею «Засвіт встали козаченьки» (ВІДЕО)

26.04.2022 14:55

Українські виконавці продовжують підтримувати бойовий дух воїнів

Українські народні пісні потужна сила, особливо під час російської агресії проти України. Їх виконували раніше, а сучасні виконавці не забувають за них, намагаючись підтримати Збройні Сили України. Вінничанка Анастасія Гудзевич з п’яти років співає і це стало для неї улюбленою професією. Співачка виконала пісню «Засвіт встали козаченьки», адже саме цією піснею вирішила побажати хлопцям повертатись живими до своїх сімей якнайшвидше, повідомляє I-VIN.INFO.

«Довгий час не я виконувала українські пісні на сценах, тому що працювала співачкою за кордоном і виконувала пісні іноземною мовою. Та коли почалась війна, мені зовсім не хотілось співати, як і кожному українцю. Згодом одного дня я відчула, що хочу підтримати наших наших захисників і зробити це через пісню. Заспівати для них, надати їм віру і примножити сили для нашої перемоги», - ділиться спогадами Анастасія Гудзевич.

Вона додає, що для неї українські народні пісні завжди були особливими і улюбленими. Ця пісня достатньо відома, адже вона передає силу і відважність українців, їх сміливість та мужність.

Текст пісні виконавиця не змінювала, але скоротила композицію. В оригіналі на декілька куплетів більше, але співачка захотіла закінчити текстом «за чотири неділеньки назад повертайся», тому на цих важливих словах і зробила акцент.

Анастасія Гудзевич розповідає: «Саме цю пісню раніше я не співала, але дуже багато разів чула і вона була на слуху, як і у кожного з нас. Цікавість та любов до народних пісень мені прищепили батьки та моя прабабуся, яка знала їх дуже багато. Тому я часто приходила до неї із блокнотиком, щоб записати тексти та її спів на диктофон. Декілька з них планую записати і опублікувати».

Процес від ідеї до запису, монтажу і викладення на YouTube тривав один день. Майже одразу після вибору пісні дівчина проспівала її кілька разів, лише щоб згадати мелодію і текст. І одразу записала як відчувала. Відео також зняли одним дублем і за 15 хвилин. А вже процес монтажу тривав кілька годин, адже потрібно було підібрати відеоряд.

«Локацію для відео мені запропонував мій хлопець, тому що він добре знає місцевість міста Борщів у Тернопільській області. Ми на той момент перебували там і він з радістю допоміг мені зі зйомкою та ідеєю монтажу», - зазначає співачка.

Також Анастасія поділилась, що з 2020 року активно веде YouTube канал, де записує кавери на різноманітні пісні, співаючи і граючи на укулеле. Там присутні і українські пісні, але в значно меншій кількості. Вона планує зробити підбірку українських пісень у своєму виконанні, аби продовжувати надихати на перемогу наших захисників та підтримувати дух всіх українців.


Нагадаємо,вінничанка записала пісню за два дні до війни.

Щоб отримувати новини вчасно, підписуйтесь на наш Телеграм-канал.

Фото та відео: сторінка у Facebook



Читайте також