menu
Ексклюзив Надзвичайні події Влада Громади Війна Освіта Культура Туризм Дозвілля Спорт Технології Історія Україна і Світ Агро Коронавірус Інфо Medtime Оздоровлення Beauty.Time Life Команда IVin
<-

Вінничанки у Кракові долучились до проєкту «Спільний діалог» для жінок-лідерів

25.09.2022 13:45

Вінничанки взяли участь у міжнародному проєкті «Спільний діалог»

Нещодавно, з 15 по 18 вересня, у Кракові (Польща) відбувся «Спільний діалог», в якому могли взяти участь жінки-лідери з Польщі, Німеччини та України. Серед вінничан єдині, хто пройшов відбір, були Анна Волкова та Маргарита Чайковська. Вони стали представляли Міжнародну громадську організацію «Україна-Польща-Німеччина» та Спілку молодіжних організації Вінниччини. I-VIN.INFO дізнався в учасниць про захід та його формат, а також, які відкриття під час цього проєкту вони зробили для себе.

Проєкт «Спільний діалог» проходив впродовж чотирьох днів. У Кракові учасники вирішували питання комунікації з вразливими верствами населення, яким часто відмовляють в певних речах.

«На заході йшлось про людей з інвалідністю, нетрадиційною сексуальною орієнтацією, іншим кольором шкіри. Багатьом відмовляють як в роботі, так і в спілкуванні, перенбуванню в соціумі», - каже Анна Волкова.

За її словами, вони спочатку визначали ці вразливі групи населення, потім обговорювали, з якими проблемами вони можуть стикатись. Також визначали, як учасники особисто можуть вирішувати ці проблеми. Звісно, не на глобальному рівні, а особисто.

«Головний інсайд, який для себе засвоїла, - завжди потрібен діалог. Не варто одразу сприймати відмову категорично. Якщо вам відмовили у чомусь, не треба одразу йти, а запитати, чому так, і далі вести діалог. А люди, які відмовляють, мають хоча б вислухати іншого, а не робити якійсь висновки тільки за кольором шкіри, до прикладу»,- розповідає Анна Волкова.

Додає, варто йти на діалог та намагатися говорити з іншими і вислуховувати обидві думки. А для Маргарити Чайковської запам’яталась теза, що кожна людина особлива:

«Всі ми різні, і це дуже круто. І це повинно бути головним меседжом, аби у всьому світі був мир, всі між собою інтегрувалися і вели комунікацію. Під час заходу учасниці з України, Польщі та Німеччини ділилися на групи. На першому воркшопі ми описували портрет людини, яку не сприймає соціум».

Тут учасники розписували вік цієї людини, хобі, головну проблему та інше. Далі вони у групах визначали, чому соціум важко сприймає цю особу та, навпаки, чому їй важко комунікувати з іншими.

«Ми спільно генерували ідеї, як на державному рівні можна вирішити проблеми цих людей. І як люди самі можуть вирішувати ці проблеми. Також ми створили комікс, в якому графічно зобразили проблеми цієї людини. Перевели в картинку історію людини, яку не сприймають. А після коміксу ми були акторами, які його демонстрували перед іншими групами», - зазначає Маргарита.

Учасниці з інших країн та організатори часто розпитували у вінничанок, як зараз справи в Україні, чи все добре. Також висловлювали свою підтримку та розповідали, як приймають біженців та допомагають їм. Серед українців були представниці з Тернополя та зі Львова.

«Сподобалось, що участь могли взяти лише жінки. І сам проєкт присвячений жінкам-лідерам, які хочуть та прагнуть змінити цей світ на краще. Окрім цього, у нас був інтернаціональний вечір. Ми потрапили на святкування шабату. Поляки нам пояснювали, що вони католики, але їм сподобалась традиція святкування шабату. Тому вони щоп’ятниці святкують шабат», - розповідають Маргарита та Анна.

До того ж, проживання, харчування та проїзд були безкоштовними, організатори проєкту покривають ці витрати.

«Ми жили в центрі Кракова. Харчування дуже хороше, адже навіть враховували побажання вегетаріанців, і для них були окремі страви та порції. Дійсно, було дуже смачно. А на самих воркшопах була дуже дружня атмосфера. Абсолютно не було ніякої напруженості», - каже Маргарита.

Також вона додає, одна з головних умов цього проєкту було, якщо ми один одного не розуміємо, нічого страшного.

«Були дівчата, які не дуже добре володіли англійською. Але все одно ти маєш висловлювати свої думки навіть через перекладач або допомогу інших. Головне донести свою ідею і поділитися нею з дівчатами з інших країн», - каже Маргарита.

«Було проговорено, що важлива не мова, а комунікація. Ми всі знайомились між собою та намагалися розповісти про себе. Це дуже класний досвід, який змусив вийти із зони комфорту. Насправді, після проєкту залишились лише приємні враження», - каже Анна Волкова.

Нагадаємо, мобілізація, «референдум», ядерна зброя: як світ відреагував на звернення путіна.

Щоб отримувати новини вчасно, підписуйтесь на наш Телеграм-канал.

Фото: Маргарита Чайковська

Читайте також