menu
Ексклюзив Надзвичайні події Влада Громади Війна Освіта Культура Туризм Дозвілля Спорт Технології Історія Україна і Світ Агро Коронавірус Інфо Medtime Оздоровлення Beauty.Time Life Команда IVin
<-

Вінниччина втратила вісьмох героїв у боях за Україну

25.07.2023 19:30

На війні загинули наші земляки

Вінниччина знову втрачає своїх героїв на фронті. Серед загиблих героїв є такі наші змеляки: Ігор Ніщук, Михайло Молот, Віталій Кулак, Володимир Бабій, Ярослав Марків, Сергій Опанович, Олег Тимченко, Андрій Якобенчук, повідомляє I-VIN.INFO.

Вчора стало відомо про загибель захисника з Вороновиці. Війна забрала життя Ніщука Ігоря Івановича 1986 року народження. Про це повідомили у Вороновицькій територіальній громаді.

«Добряк із золотим серцем», — саме такими словами характеризують рідні та близькі люди загиблого героя. В пам'яті всіх, хто його знав, він залишиться справжнім патріотом, прекрасним батьком двох дітей, вірним сином своєї країни. 

Сумна звістка сколихнула Дашівську громаду. Там повідомили про загибель уродженця с. Іванівка Молота Михайла Миколайовича, 1973 року народження. Чоловік загинув 22 липня 2023 року в районі н.п. Терни Донецької області. Він до останнього захищав рідну землю, був добрим, справедливим, відповідальним. 

Жорстока війна забрала життя уродженця Хомутинців Кулака Віталія 1992 року народження повідомили у Калинівській міській раді. До свого свого 31-річчя чоловік не дожив лише 10 днів. До війни працював водієм санітарного автомобіля у Калинівській центральній районній лікарні.

З перших днів війни став на захист держави — спочатку пішов до роти охорони територіальної оборони, а потім переведений до однієї з в/ч ЗСУ. В нього залишилась дружина та шестирічний син. 

Під час танкового бою на Донеччині 22 липня загинув Бабій Володимир Юхтимович 1972 року народження, житель с. Довжок. Про це повідомив сільський голова Мурафської громади. Чоловік мужньо виконував свій військовий обов'язок у складі окремого стрілецького батальйону.

На щиті повертається Герой Марків Ярослав Володимирович 1976 року народження, житель м.Тульчин. Про це повідомляє Тульчинська РДА. Чоловік був гранатометником та отримав важке поранення під час виконання бойового завдання. Помер 22 липня в лікарні м. Дніпро. 

В неділю, 23 липня, у Козятині прощались з воїном Опановичем Сергієм Сергійовичем 1984 р.н. Про це повідомили у Козятинській міській раді. До лав ЗСУ зарахований в квітні 2023 року. Загинув 16 липня під час мінометного обстрілу на Донеччині. В чоловіка залишилась донька. 

Нещодавно стало відомо, що 4 липня загинув солдат Тимченко Олег Олександрович. Про це повідомляє Хмільницька міська рада. Чоловік народився 1990 року в місті Біла Церква Київської області. У жовтні 2022 року пішов захищати Батьківщину в танкову бригаду в/ч А3283, місто Кривий Ріг, а його дружина з тещею переїхали до Хмільника.

За лічені дні відпустки, що чоловік провів в Хмільнику, місто йому так припало до душі, що стало рідним і воїн планував провести своє подальше мирне життя тут. 

Сьогодні за інформацією Тульчинської РДА стало відомо про загибель Якобенчука Андрія Васильовича 1970 року народження, жителя с. Копіївка Тульчинської громади. Воїн був кулеметником стрілецького батальйону.

Читайте також, росіяни обстрілювали чотири області «шахедами»: наслідки нічної повітряної атаки.

Щоб отримувати новини вчасно, підписуйтесь на наш Телеграм-канал.

Фото: зі сторінок громад

Читайте також