menu
Ексклюзив Надзвичайні події Влада Громади Війна Освіта Культура Туризм Дозвілля Спорт Технології Історія Україна і Світ Агро Коронавірус Інфо Medtime Оздоровлення Beauty.Time Life Команда IVin
<-

Вінницька команда самбістів перемогла на турнірі пам'яті Героя України Вадима Зеленюка (ФОТО)

08.05.2023 10:30

У рамках турніру тривала й презентація виставки Міністерства молоді і спорту України «Янголи спорту»

У Вінниці завершився Всеукраїнський турнір з самбо пам'яті Героя України Вадима Зеленюка. Протягом трьох днів учасники та учасниці з різних областей змагались за першість у відповідних вікових та вагових категоріях, повідомляє I-VIN.INFO.

«Ідея проведення такого турніру виникла в мене, тому що Вадим Зеленюк був моїм товаришем та колегою-самбістом. Він проявив велику мужність, захищаючи нашу державу. Тому ми вирішили провести цей турнір на високому рівні. Таких турнірів в Україні дуже мало і ми задоволені отриманим результатом. Велика кількість людей підтримала нас та доєдналась. Думаю ми не будемо збавляти обертів і продовжуватимемо працювати у тому ж дусі. І якщо якесь із міст України скажуть, що проведуть турнір пам’яті Вадима Зеленюка не гірше, ніж ми, то ми його передамо в інше місто. І це вже буде перехідний турнір», - зауважив віце-президент Всеукраїнської федерації самбо Олександр Волков.

Так, у результаті змагань першого дня серед кадетів (14-16 років) перше місце у команди Вінницької області, друге – Житомирської, третє – Чернігівської.

«Мої учні хвилювались на змаганнях і дійсно відчували конкуренцію, адже було багато областей та сильних учасників. Змагання вийшли потужними. Сьогодні ми зайняли третє місце, але попередні два дні ми посідали перші місця. Вінницька команда побила всі рекорди!», - каже тренер Вінницької комплексної ДЮСШ Іван Нагорняк.

Другий день змагань серед юнаків і дівчат (16-18 років) приніс наступні результати: перше місце – Вінницька область, друге – Житомирська, третє – Одеська.

Своїми хвилюваннями поділився й харків’янин Даніїл, який представляв на турнірі Вінницьку область:

«У мене було два поєдинки. Чесно кажучи, було трохи важко морально, тому що хотів виграти, зайняти перше місце. Хоч його й не зайняв, але отримав масу емоцій: і від самих змагань, і від підготовки до них. Самбо займаюсь не дуже довго. До цього займався дзюдо. Потім була невелика перерва і лише за місяць до змагань почав знову займатись».

У підсумку третього дня турніру пам’яті серед юніорів та юніорок (18-20 років) посіли: перше місце – Донецька область, друге – Хмельницька, третє – Вінницька.

Нагадаємо,у Вінниці розпочався Всеукраїнський турнір із самбо пам'яті загиблого Героя України.

Щоб отримувати новини вчасно, підписуйтесь на наш Телеграм-канал.

Фото:Руслана Сивак


Читайте також