menu
Ексклюзив Надзвичайні події Влада Громади Війна Освіта Культура Туризм Дозвілля Спорт Технології Історія Україна і Світ Агро Коронавірус Інфо Medtime Оздоровлення Beauty.Time Life Команда IVin
<-

Вінницька тренерка з тхеквондо – про спорт, який об’єднує та вчить перемагати (ФОТО)

21.05.2022 19:45

У Вінниці відновлюють свою роботу спортивні клуби та школи

Попри війну, спортивна сфера у Вінниці налагоджує свою роботу. Так, відкрили свої двері для дітей відділення тхеквондо ВТФ Вінницької обласної дитячо-юнацької спортивної школи «Колос». Тренерка Олександра Кіпоренко та її підопічні розповіли про важливість тренувань під час війни. А батьки спортсменів-початківців – про роль спорту в нашому житті, повідомляє I-VIN.INFO.

Для дітей заняття з тхеквондо проводяться у спеціальному приміщенні цокольного поверху, де немає вікон. Отже, під час повітряної тривоги підопічні Олександри Кіпоренко залишаються в безпеці. Тому батьки юних спортсменів впевнені, що їх діти у надійних руках. На тренування привів свого сина Володимир Козаковцев. Він розповів, що його Ростислав займається майже 2 роки і вже має свої досягнення.

«За цей час син захистив білий та жовтий пояси. Навіть був на змаганнях і посів третє місце. Насправді, тренування в теперішні часи є дуже корисними для дітей. Вони звикли сидіти за комп’ютером, від якого не відірвати. Зараз ще й навчання проходить онлайн, то ж реально ґаджети – 24 на 7. Син ходить на тренування, тут він стає сильнішим, спілкується з дітьми й загалом добре розвивається», - поділився думкою Володимир.

Також батько вважає, що шкільної фізкультури недостатньо. Немає відповідного навантаження. А на тхеквондо тренер дає певні навантаження, контролює цей процес, має досвід і слідкує за дітьми.

«Ми обрали саме тхеквондо, тому що для віку Ростислава (а він народився у 2010 році) це ідеальний вид спорту. На мою думку, якби обрали інший вид спорту, з важчими вправами, було б більше навантаження, а для сина це ще зарано. А тут він більш гармонійно розвивається. Задіяна більшість м’язів тіла. До того ж, бачу хороші результати. Я його по різних секціях водив, проте Ростислав дуже полюбив нашу тренерку, свою команду і тхеквондо. Через це сам обрав цей спорт і продовжує займатися далі», - зауважив батько підопічного Олександри Кіпоренко.

Своєю думкою щодо важливості занять спортом поділилась кандидатка у майстри спорту, чемпіонка України з керугі та пумсе Ангеліна Горбатюк. Вона запевняє, що зараз особливо важливо тренуватися – для підняття сили духу та гарної фізичної підготовки.

«Спорт допомагає зміцнити наше здоров’я. До того ж, він об’єднує нас всіх, що не менш важливо в теперішні часи. Спорт – це успіх, це прагнення перемоги. Якщо ми зараз будемо активно тренуватися, в майбутньому будемо перемагати на міжнародних змаганнях. Україна обов’язково переможе: і у спорті, і у війні», - запевнила Ангеліна.


Спортсменка, кандидатка в майстри спорту, чемпіонка України з керугі та пумсе, учасниця міжнародних змагань Дарія Горбовська також вважає, що тренування підтримують людей не тільки фізично, а й морально. Тому важливо регулярно займатися і рухатись вперед:

«Насправді, спорт дуже об’єднує людей. Зараз ми всі тримаємось та сподіваємось, що Україна чим швидше переможе. Також віримо, що скоро ми будемо успішно виступати на міжнародних аренах і представлятимемо Україну, Вінницю та «Колос». Ще покажемо, яка наша країна сильна і єдина».

Як розповіла тренерка-викладачка з тхеквондо вищої категорії Олександра Кіпоренко, на перше тренування у дитинстві її привели батьки. А згодом заняття з тхеквондо так сподобались, що почала активно досягати гарних результатів у цьому виді спорту. Наразі з дітьми займається керугі та пумсе (розділи тхеквондо).

Вся родина Олександри Кіпоренко займається спортом. Вона додає, що навіть її син поступово починає тренуватися, хоч йому менше 5 років.

«Матвій сам хоче йти в зал. Буває, приходить і тренується потроху. Маю надію, що досягне високих спортивних результатів. Адже батько Матвія (і, відповідно, мій чоловік) також працює тренером, а колись був спортсменом. До речі, мої батьки мене бачили в іншій сфері, проте для себе чітко знала, що хочу бути тренеркою з тхеквондо. Вони мою позицію прийняли і всіляко підтримували», - поділилась своєю історією тренерка.

Наразі Олександру Кіпоренко мотивує продовжувати свою справу те, що діти приходять з посмішкою, а йдуть додому ще більш задоволені. Також для неї важливо підтримувати своїх підопічних у теперішні часи, надавати їм психологічну підтримку і розрядку. До того ж, поза спортивним залом вони мало рухаються, небагато спілкуються один з одним, тому на тренуваннях офлайн мають можливість комунікувати з іншими та активно виконувати різні вправи.

«Зараз абсолютно всі, хто перебуває в місті, приходять на тренування. Немає таких діток, які пропускають тренування. У нашій професії головне «трикутник», в якому є тренер, батьки і дитина. І якщо не буде цього взаємозв’язку, то і результату не буде. А у нас чудова взаємодія, значить, й результати будуть прекрасні», - переконана Олександра Кіпоренко.  

Нагадаємо, Вінниці спортивні школи та клуби відновили свою роботу.

Щоб отримувати новини вчасно, підписуйтесь на наш Телеграм-канал.

Фото: зі сторінки у Фейсбуці

Читайте також