menu
Ексклюзив Надзвичайні події Влада Громади Війна Освіта Культура Туризм Дозвілля Спорт Технології Історія Україна і Світ Агро Коронавірус Інфо Medtime Оздоровлення Beauty.Time Life Команда IVin
<-

Вінницькі волонтери надіслали десять електричних візків важкопораненим бійцям (ФОТО)

08.01.2024 18:10

Ініціювала це волонтерська група «Бойові бджоли»

Волонтери надають підтримку тим, хто потребує допомоги. Особливого значення волонтерство набуло під час війни. Вінницьких волонтерів побільшало з початку повномасштабного вторгнення рф в Україну. А діяльність волонтерської групи «Бойові бджоли» ні на мить не припиняється ще з 2014-го року. Нещодавно вони передали важкопораненим бійцям десять електричних візків, повідомляє I-VIN.INFO.

Очолює групу вінничанка Лариса Полулях. Вона розповіла, що у них кілька напрямків діяльності і один з них – допомога з реабілітаційним обладнанням для важкопоранених.

Електричні візки, каже Лариса Полулях, є крайньою мірою в процесі реабілітації. В першу чергу, це ампутації, які поки що не підлягають протезуванню. Також візки потрібні при травмах спини, коли у людини обмежена функція руху. 

Тому їх надають індивідуально тим військовим, кому потрібна інша форма реабілітації. 

Вона додає, що вирішує, чи критично необхідний пораненому такий візок, лікар.

Вінничанка зауважила, що «Бойові бджоли» не працюють за географічним принципом, тому візки надаються усім, хто цього потребує, не тільки вінничанам. 

Частину електричних візків купували, а частина – це подарунки від друзів. Вартість такого візку досягає кількох тисяч євро/доларів. Доставляли їх за допомогою Nova Poshta Humanitarian.

Тому I-VIN.INFO закликає усіх за можливості продовжувати донатити. Ви або на фронті, або для фронту. Проте важливо також пам’ятати, що надсилати кошти можна лише перевіреним людям та організаціям.

Нагадаємо, від Baggi до збору коштів: як вінничани волонтерили торік.

Щоб отримувати новини вчасно, підписуйтесь на наш Телеграм-канал.  

Фото зі сторінки Лариси Полулях

Читайте також