menu
Ексклюзив Надзвичайні події Влада Громади Війна Освіта Культура Туризм Дозвілля Спорт Технології Історія Україна і Світ Агро Коронавірус Інфо Medtime Оздоровлення Beauty.Time Life Команда IVin
<-

Волонтерка у Британії розповіла про придбаний для Героя України з Вінниччини автомобіль (ФОТО)

01.11.2022 16:30

Українка Любов Шеперд активно брала участь у протестах проти Анексії Криму у 2014 році і далі продовжує підтримувати ЗСУ після повномасштабного вторгнення

Українці по всьому світу продовжують об’єднуватись та допомагати усіма силами Збройним силам України. Допомога надходить, зокрема, з Чехії, Австрії, Італії та Великої Британії. I-VIN.INFO поспілкувався з українкою Любою Шеперд, батьки котрої родом з Вінниччини, а сама вона мешкає у Британії з 1990 року й активно допомагає Україні.

«Ще коли у 2014 році путін оголосив анексію Криму, я почала активно вести свою сторінку у Facebook та писати перші дописи. Також з березня того ж року ходила на протести, які організовувала у Лондоні наша молодь. Це був Лондон-ЄвроМайдан. Люди виходили на протести навпроти 10 Downing Street, де жив тоді з сім'єю Прем'єр-Міністр Великобританії Девід Камерон. Ми чергували цілодобово, аби ніхто, особливо росіяни, не зривали плакати з портретами на тему «Путін = Гітлер», «Крим – це Україна». Там були наші панно з портретами Героїв Небесної Сотні, де горіли весь час свічки. Ці протести тривали до інавгурації нового Президента України – Петра Порошенка», - пригадує 2014й рік волонтерка Любов Шеперд.

Вона додає, що вже з 24 лютого 2022 року всі стали більше допомагати, бо вже «горіла» вся Україна.

За цей час на передову в Батьківщину їй вдалось передати дев'ять машин, 130 плитоносок, тепловізор, шоломи, дрон, аптечки, медикаменти, уніформи та берці. Також це й таблетки для дезінфекції води, їжа, засоби особистої гігієни, одяг і багато іншого. Допомагають з цим і британці, і організації «London EuroMaidan» та «British Ukrainian Aid». Та вона зауважує, що британці в перші місяці війни були дуже активні, а зараз більшість вважають, що це політика, яка їх не стосується:

«Коли п’ята машина стояла під моїм будинком, то тільки одна сусідка, американка, принесла з магазину цілий ящик продуктів, щоб передати на Схід. А взагалі чудові люди є повсюди. Наприклад, на першу машину частину коштів надіслали двоє вінничанок: Неліна Мороз і Олена Оренчак. Також це Тарас Федів зі Львову, який привозив ті машини у Львів. Там військові та волонтери забирали їх, везли на технічний огляд, перефарбовування. Також в Бару є Михайло Палевський, який ефективно взаємодіяв з іншими волонтерами механіками. Окрім цього, місцеві волонтери добавляли продукти та воду, які відправляли на Схід».

Одними з таких людей, які отримали допомогу від волонтерки, став вінничанин Євген Пальченко, якому ще на початку березня 2022 року присвоїли звання Герой України. Він мешканець села, яке розташоване за три кілометри від місця народження батьків пані Любові.

«Першу машину Євгену купила після того, як двоюрідна сестра з Немирова прислала статтю місцевого журналіста, де Святослав Цюпка розповідав про свого друга. Мовляв, він став на захист України і потребував шолом, бронежилет і, відповідно, машину. Згодом вдалось придбати й дрон, частину грошей на якого вислала мати Героя», - каже Любов Шеперд.

Друга машина поїхала до сина її двоюрідної сестри, яку потім віддали медикам для перевезення поранених. Потім третю знову надіслали для Євгена і його друга, десантника Вячеслава Волошенюка, тому що його попередня машина згоріла. Цього разу допомогли Неліна Мороз, шотландка Алісон Камерон і вінничани, які переслали частину грошей.

І сьому машину теж придбали ще одному Герою з Вінниччини Дмитру Дозірчому. Він надіслав додаткові кошти і разом з волонтерською допомогою вдалось все організувати.

Українка стверджує: «Ми радіємо, що допомогаємо нашим захисникам і пишаємось Збройними силами України. Про втому ніхто не говорить, бо всі розуміють, як тяжко нашим мужнім Воїнам захищати і Україну, і Європу. Найбільше розчарування – це нестача грошей. Коли стільки чуємо прохань про допомогу, а грошей все менше. Наразі у нас надходжень практично немає».

Нагадаємо,«Український пісенний фронт»: у Італії провели благодійний концерт на підтримку ЗСУ.

Щоб отримувати новини вчасно, підписуйтесь на наш Телеграм-канал.

Фото: зі сторінки Любові Шеперд у Facebook



Читайте також