menu
Ексклюзив Надзвичайні події Влада Громади Війна Освіта Культура Туризм Дозвілля Спорт Технології Історія Україна і Світ Агро Коронавірус Інфо Medtime Оздоровлення Beauty.Time Life Команда IVin
<-

Вперше у Прозорому офісі Вінниці з'явився дефібрилятор (ФОТО)

07.10.2021 10:10

В рамках проєкту «Автоматичний зовнішній дефібрилятор рятує життя» його встановили в одному з шести пунктів

У холі Вінницької міської ради тепер можуть рятувати життя, тут встановили автоматичний зовнішній дефібрилятор. Ним зможуть користуватись у випадку надання домедичної допомоги постраждалому, повідомляє Інформаційна Вінниччина.

Голова правління Фонду громади «Подільська громада» Олена Данілова розповідає: «АЗД встановлюються у шести пунктах міста Вінниці. Це перше відкриття. Додатково проводяться постійні навчання — 12 занять, 12 груп по 16 осіб, де пояснюють як правильно користуватись приладом. Вони долають бар’єри та страхи, щоб зрозуміти, що кожний може надати допомогу потерпілому у разі необхідності. Наша місія - надавати більше домедичної допомоги до моменту, коли приїжджає швидка. Це один з кроків на перших етапах, який може допомогти врятувати людині життя».

Дефібрилятор автоматичний, тому коли він вмикається починається зачитування інструкції: що та як робити покроково. Також поруч з приладом є стенд для детальнішої інформації з його використання.

Встановлення таких АЗД — звичайна закордонна практика. Є такий навіть у київському метро, де невдовзі після його встановлення вже врятували двох людей.

«Сьогодні знаковий день для системи екстреної медичної допомоги. Адже якщо глянути на статистику не лише України, а й усього світу, то найбільше відсоток смертей припадає саме через роботу серця людини. Такі дефібрилятори допоможуть врятувати життя людини навіть до приїзду бригади швидкої. Цей ланцюг виживання доповнює професійну роботу лікарів. Автоматична допомога включає в собі лише три речі: серцево-легеневу реанімацію, дихання та автоматичний зовнішній дефібрилятор», - зазначає медичний директор Вінницького обласного центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф Станіслав Скоробагач.

За словами голови громадської організації «Агенція екстреної медичної допомоги» Аліси Чорнокнижної, в боксі дефібрилятора будуть знаходитись усі необхідні речі, аби безпечно та якісно надати домедичну допомогу постраждалому. Це, насамперед, сам зовнішній дефібрилятор, плівки клапанів двох видів для штучного дихання, гумові рукавички, спеціальні ножиці для безпечного розрізання одягу на людині, два кругоспинних турнікета. Під час занять кожний практично використовує усі складові такого боксу, аби це не було новинкою.

Нагадаємо, вінничан навчали рятувати людей за допомогою дефібрилятора (фото).

Щоб отримувати новини вчасно, підписуйтесь на наш Телеграм-канал.

Фото: Діана Праведна

 

 

Читайте також