menu
Ексклюзив Надзвичайні події Влада Громади Війна Освіта Культура Туризм Дозвілля Спорт Технології Історія Україна і Світ Агро Коронавірус Інфо Medtime Оздоровлення Beauty.Time Life Команда IVin
<-

Вже другий «Активний парк» відкрили на Вінниччині (ФОТО)

16.09.2021 19:30

В Могилів-Подільському з’явився парк з новітніми можливостями

Сьогодні, 16 вересня, в Могилів-Подільській громаді на Вінниччині відкрили «Активний парк». Містяни дивували запальними танцями, вправами на турніках та новими технологіями на спортивній локації. Завдяки проєкту «Здорова Україна» - «Активні парки» кожна громада на Вінниччині матиме можливості отримати нове обладнання, доступні тренування для різних категорій населення та відео вправи від провідних спортсменів і відомих діячів України. Про це повідомляє Інформаційна Вінниччина.

Другий «Активний парк» розташований у Міському парку Могилів-Подільського. До заходу долучились не тільки керівники Вінниччині, а ще й діти, які охоче займались на локації. А танцювальний колектив своїм виступом привітно зустрів гостей.

Відтепер містянам буде доволі зручно після ранкової пробіжки чи тренування в парку прийти до нової локації та займатись далі. Також на вході до парку розмістили інформаційний стенд з геолокацією «Активного парку».

Як розповів голова Вінницької обласної державної адміністрації Сергій Борзов, що це вже друге в області відкриття такого майданчику. Загалом вже готові до відкриття 16 локацій. Також закликав міських голів приєднатись до ініціативи Президента «Активні парки».

Перша заступниця голови обласної державної адміністрації Наталія Заболотна підкреслила, що «Активний парк» в Могилів-Подільському – один із тих, які відповідають усім вимогам, тому що знаходиться в Міському парку, обладнаний інформаційними стендами та QR-кодами, має вільну зону для тренувань та встановлені знаряддя для різного покоління.

Привітали Могилів-Подільську громаду з відкриттям «Активного парку» народні депутати Ірина Борзова та Геннадій Вацак. А міський голова Геннадій Глухманюк наголосив:

«Друзі, за 30 років ми пережили багато різних програм, про які лише чули. Але за останні 2 роки пішли ініціативи, про які ми не тільки чуємо, а ще й бачимо результат і користуємось ним. Я завжди підтримую те, щоб ми долучались до всіх ініціатив Президента України: відкривали «Активні парки», приймальні відділення, будували дороги і тротуари та покращували громади. Тому до всього, що планує влада, аби модернізувати міста, ми будемо долучатись».

Крім того, Геннадій Глухманюк передав челендж з відкриття такої локації Жмеринській громаді.

Координатор програми «Активні парки» в Могилів-Подільській громаді Руслан Пасічник розповів детальніше Інформаційній Вінниччині про локацію. Як він зазначив, тут розташували турніки, шведську стінку, бруси, лавки для віджимань та координаційну лінію. Біля кожного елементу розташована табличка з QR-кодом, за допомогою якої, кожен може отримати тренування та користуватись ним у вільному доступі. До того ж, й доріжками самого Міського парку можна бігати, а одне коло сягає близько 500 метрів.

«Чим більше є можливостей у дітей та усіх охочих займатись безкоштовно, тим доступніші та популярніші будуть такі тренування. Я вважаю, що ця ініціатива піде тільки на користь усім. Навіть звернув увагу, що до відкриття цього «Активного парку», тут завжди займаються і постійно є хтось із мешканців похилого віку. Тим більш, не у всіх є можливість відвідувати тренажерний зал чи займатись серйозними видами спорту з тренерами. Нам не вистачало таких майданчиків, тому що є такі райони, де майже нічого немає», - розповів Руслан Пасічник.

Ми запитали у місцевих, чи до вподоби їм такий парк та які активності вони вже випробували. Сміливо відповідала учениця школи №3 Анастасія:

«Ця локація мені подобається. Я б ще додала вертикальні бруси для присідань, а також віджимань, або додаткові тренажери. Найбільше сподобались бруси, тому що на них можна віджиматись та піднімати ноги. Вже встигли пострибати на координаційній лінії та підтягнутися на турніках, проте для мене це поки складно. Я вважаю, що тут буде великий попит, тому що у нас доволі спортивне містечко і багато хто любить віджиматись та займатись тренуваннями», - поділилась дівчина.

До реалізації цього соціального проєкту на території Вінницької області долучилась Вінницька територіальна організація ВФСТ «Колос» в партнерстві з комунальним закладом «Вінницький обласний центр ФЗН «Спорт для всіх». Інформаційна Вінниччина поспілкувалась з директором Вінницької СДЮСШ з легкої атлетики та заступником голови Вінницької територіальної організації ВФСТ «Колос» Валерієм Швецьом.

«Це хороша ініціатива, тому що таких локацій мало, особливо, в сільській місцевості, де молодь може проводити своє дозвілля. І сучасних майданчиків в громадах не вистачає. Такі локальні парки є хорошою ініціативою, аби кожен піклувався про своє здоров’я, самовдосконалювався та мав можливість провести для себе час з користю», - зазначив він.

Окрім цього, Валерій Швець додав, що було б добре створювати майданчики, на яких можна було б займатись різними видами спорту чи навіть пограти у волейбол та баскетбол.

Довідково:


«Активні парки» - це один із проєктів, який входить до загальнонаціональної програми Президента України Володимира Зеленського «Здорова Україна». Головна мета – зробити спорт доступним для всіх – як для жителів великих міст, так і для мешканців маленьких населених пунктів кожної області.

Нагадаємо, на Вінниччині відкрили перший «Активний парк».

Щоб отримувати новини вчасно, підписуйтесь на наш Телеграм-канал.

Фото: Руслана Сивак.


Читайте також