menu
Ексклюзив Надзвичайні події Влада Громади Війна Освіта Культура Туризм Дозвілля Спорт Технології Історія Україна і Світ Агро Коронавірус Інфо Medtime Оздоровлення Beauty.Time Life Команда IVin
<-

Юні футболісти змагалися на чемпіонаті з футболу у Вінниці (ФОТО)

31.08.2023 10:45

Пройшли фінальні ігри чемпіонату з футболу серед юнаків

Партнерська публікація

Сьогодні у Вінниці завершилися фінальні ігри Чемпіонату з футболу серед юнаків 2011-2012 року народження. Головним меценатом та організатором змагань була Громадська організація «Світла-Україна». Чотири команди боролися за головний кубок чемпіонату. Юні футболісти приїхали з різних куточків області: Могилів-Подільського, Тульчина, Стрижавки, була команда й з Вінниці. I-VIN.INFO побував на змаганнях та поділиться враженнями учасників.

Перша гра стартувала між командами з Тульчину та Могилів-Подільського. Як розповів тренер Дитячо-юнацької спортивної школи у Тульчині Михайло Лебедєв, сьогодні діти позитивно налаштовані на гру, завжди прагнуть виграти, із запалом виходять на поле.

«Перша гра завжди важка, адже треба після дороги налаштуватися. Хвилююсь лише через спеку. За останній тиждень моя команда вже втретє бере участь у змаганнях. На іншому турнірі у наших суперників дітям ставало погано від спеки. Проте добре, що мої вихованці сильні і таких ситуацій в нашій команді не було. На цьому чемпіонаті потужна організація, бо тут і лікарі, і судді слідкують за грою та самопочуттям дітей», - каже тренер команди з Тульчину.

Підтримати майбутніх спортсменів прийшли їхні батьки. Наприклад, пані Олена приїхала у Вінницю зі Стрижавки. Її син Даниїл Денисюк сьогодні грає за ДЮСШ «Стрижавка». Футболом почав займатися з 6 років.

«Для сина футбол це його покликання у житті. Він дуже захоплено займається цим видом спорту. Мабуть, хлопцям у переважній більшості подобається футбол, тому і обрали для себе це заняття. До того ж, якщо тренер хороший, дитина й далі із задоволенням буде займатиматися. Вважаю, що перед грою найбільше хвилюються батьки. А діти хвилюються до того моменту, коли починають грати з своїми суперниками на полі. Тоді беруть себе в руки і показують результат», - зауважує пані Олена.

Також за ДЮСШ «Стрижавка» вболівала вінничанка Марія, яка приїхала підтримати свого сина Гліба Ковальчука. За словами матері, футбол - чудовий вид спорту для фізичного розвитку дитини.

«Для мого сина футбол – це його стихія, життя. Змалку любив ганяти м’яч, але довго не виходило піти на заняття з футболу. Але коли випав шанс почати тренуватися, то загорівся повністю цим. Головне у цій грі - йти вперед, не здаватися, бути уважним, і все вийде», - запевняє Марія.

Як зазначив організатор змагань, засновник Громадської організації «Світла-Україна» Віталій Горбаневич, молоде покоління і є майбутнє України. Тому важливо надавати всі шанси та можливості для їхнього подальшого розвитку попри війну.

«Ми розуміємо, що зараз важкий період для українців. І поки наші захисники виборюють територіальну цілісність, показують свою міць, незламність на фронті, наші діти мають рости здоровими, патріотично вихованими лідерами. Вірю, коли у дітей щасливе дитинство, то буде успішне майбутнє. І попри війну, ми знаходимо можливість не тільки волонтерити, а ще й знаходити можливість організовувати змагання», - каже Віталій Горбаневич.

Отож, 1-ше місце здобула команда Вінниці, 2-ге місце – Могилів-Подільського, а 3-тє – команда Тульчина. Усі учасники отримали медалі, кубки, грамоти, а також вітаміни від ГО «Світла-Україна». Також заступник очільника Вінницької обласної асоціації футболу Ігор Павленко вручавкомандам у подарунок м'ячі. Він вирішив особисто підтримати юних футболістів та ідею ГО «Світла-Україна» проводити змагання для юнаків.

Окрім цього, найкраща команда матиме можливість представляти Вінниччину на Всеукраїнському чемпіонаті з футболу у цій же віковій категорії. За словами організаторів, це чудова можливість для спортсменів продовжувати набиратися досвіду у грі та мати нові досягнення.

Читайте також, вінницька пауерліфтеркавиборола«срібло» на чемпіонаті світу.

Щоб отримувати новини вчасно, підписуйтесь на нашТелеграм-канал.

Фото: Руслана Сивак, Віталій Горбаневич.

Читайте також