menu
Ексклюзив Надзвичайні події Влада Громади Війна Освіта Культура Туризм Дозвілля Спорт Технології Історія Україна і Світ Агро Коронавірус Інфо Medtime Оздоровлення Beauty.Time Life Команда IVin
<-

«За стилем – маєток англійського лорда»: все про палац-садибу у Вінницькій області

02.10.2021 09:35

Вінниччина дивує різноманітними палацами-садибами

Побудований ще в середині XIX століття з жовтої цегли та розташований на пагорбі – саме таким є палац-садиба Чихачова в Барському районі Вінницької області, повідомляє Інформаційна Вінниччина.

Палац-садиба знаходиться у Митках. Придбав його адмірал російського імператорського флоту Микола Чихачов, в честь якого і названа будівля.

Палац будувався задля доньки Софії. Тому існують оповіді, в яких зустрічається факт висадження дерев в парку, навколо палацу, у вигляді імені «Соня». Проте, чи проживала донька Миколи Чихачова, у палаці невідомо. Її картини ще у 1970 році були знайдені в башті вітражів, в загальній збірці.

Палац-садиба нагадує маєток англійського лорда, адже збудований з матеріалів, привезених з Англії.

Він був видозмінений кілька разів за весь час існування. Це стосується його переходів, підвалу та горища. А зміни відбулись внаслідок отримання статусів школи, шпиталю під час війни та наразі знову сучасної школи з музеєм.

Нагадаємо, у Вінницькій області знайшли рідкісну «баранячу голову».

Щоб отримувати новини вчасно, підписуйтесь на наш Телеграм-канал.

Фото: m-a-d-m-a-x.livejournal.com

Читайте також