menu
Ексклюзив Надзвичайні події Влада Громади Війна Освіта Культура Туризм Дозвілля Спорт Технології Історія Україна і Світ Агро Коронавірус Інфо Medtime Оздоровлення Beauty.Time Life Команда IVin
<-

«Задоволена своєю участю у тренінгу»: на Вінниччині психологічно прокачали молодь (ФОТО)

20.02.2024 18:25

Пройшов тренінг з психоемоційного розвантаження для молоді

Партнерська публікація

Сьогодні у Молодіжному центрі міста Жмеринка Вінницької області проводився тренінг психоемоційного розвантаження. Учасники проходили різні практичні вправи та пропрацювали питання, які їх хвилюють. У цьому заході взяла участь молодь громади. I-VIN.INFO теж побував на тренінгу та поділиться враженнями учасниками.

Тренінг організувала Спілка молодіжних організацій Вінниччини в рамках проєкту «Media Helper: психологічна підтримка для молодих журналістів та волонтерів». Як розповіла координаторка проєкту Лілія Шульгіна, такі заходи актуальні в наш час, адже людям важливо вміти розпізнавати свої емоції, не мовчати про внутрішні проблеми та підтримувати один одного.

На початку тренінгу усі познайомилися, поспілкувалися, поділилися своїми очікуваннями. Також провели опитування для визначення емоційного стану учасників. Більш загальну статистику їхнього емоційного стану презентують у підсумку проєкту. Присутні дізналися для себе нову інформацію, аби потім використовувати її на практиці.

Під час тренінгу психологиня зауважила, що часто людьми, які люблять контролювати все навколо, може керувати їхній страх. Іноді контроль забирає нашу енергію, яку ми могли вкладати в інші речі. Тоді постає питання: «А для чого стільки сил я витрачаю на контроль ситуації, якщо її можна відпустити, довіритись, і направити свою енергію в щось інше?».

Як зазначила психологиня, страх дорівнює зоні росту. Відчувати страх – це нормально. І якщо людина хоче масштабувати свою роботу, варто полюбити це відчуття страху. Тоді вона буде йти за своїми мріями і не боятися цього відчуття. Як розповіла учасниця тренінгу, психологиня Жмеринського ліцею №6 Єлизавета, сьогодні вона дізналася багато новинок для себе. Про деякі вправи вона почула вперше.

«Сподобалося завдання на довіру. Таке можна задіяти з дітьми 7-8 класів. Я прийшла сюди навчатися, відкрити для себе інші підходи, вправи, а тепер дуже задоволена своєю участю у тренінгу», - каже Єлизавета.

Як розповіла студентка місцевого коледжу Надія, цей тренінг їй порекомендувала вчителька. Тому і прийшла сюди, аби прокачати свої знання з психології.

«Від тренінгу не очікувала чогось грандіозного, а тепер розумію, що це був надзвичайно класний досвід. Прийшла сюди зі своєю одногрупницею. Думали, що просто будемо сидіти і слухати, а тут дуже цікаві практики. Встигли порухатися, помалювати і дізнатися про себе краще. Рекомендую всім цей захід», - зауважує Надія.

Як доповнила її одногрупниця Настя, на тренінгу хотіла дізнатися для себе щось нове з психології, а залишилась задоволеною від всього процесу.

«Зазвичай я не дуже люблю спілкуватись в малознайомій компанії. Для мене це буває важко. А тут було комфортно відкритися, послухати поради. Я розкрила себе з іншого боку», - каже Настя.

Нагадаємо, у рамках проєкту організують ще 6 тренінгів психоемоційного розвантаження.

Довідково:

Проєкт реалізовується Спілкою молодіжних організацій Вінниччини в партнерстві з ГО «Єврорегіон «Дністер» за фінансової підтримки Чорноморського трасту регіонального співробітництва (Black Sea Trust) Німецького фонду Маршалла Сполучених Штатів (German Marshall Fund).

Читайте також: «Працювали в командах та вчились висловлювати власні емоції»: на вінниччині пройшов тренінг психоемоційного розвантаження.

Щоб отримувати новини вчасно, підписуйтесь на нашТелеграм-канал.

Фото: Руслана Сивак.


Читайте також