menu
Ексклюзив Надзвичайні події Влада Громади Війна Освіта Культура Туризм Дозвілля Спорт Технології Історія Україна і Світ Агро Коронавірус Інфо Medtime Оздоровлення Beauty.Time Life Команда IVin
<-

«Заклад та персонал готувався до приїзду Олега Скрипки» - директор Royal Pub про наслідки ракетного удару у Вінниці (ФОТО)

21.07.2022 19:40

Ще один вінницький заклад постраждав від ракетного удару

У Вінниці 14 липня стався ракетний обстріл, внаслідок якого загинули 26 людей. Окрім цього, є багато поранених. Також в радіусі удару постраждали будівлі, і один з таких – Royal Pub est 2021. I-VIN.INFO дізнався про наслідки вибухів, яких зазнав заклад та чи продовжує він функціонувати.

«Заклад та персонал готувався до приїзду Олега Скрипки з гуртом «ВВ», який мав виступати в цей день у нас о 19:00. Тому усі в той момент були на місці в повній бойовій готовності», - пригадує початок 14 липня директор закладу Микола Андрущенко.

Микола Андрущенко зазначає, що від початку повномасштабного вторгнення він та персонал фактично проживали в закладі, використовували потужності та можливості закладу у волонтерських напрямках.

Тому до того, що могло статись, усі морально були готові. Чоловік додає, що десь в голові була така думка, що це питання часу, тому вони постійно запрошували використовувати приміщення для захисту під час повітряної тривоги та не ігнорувати сигнали небезпеки. Адже їхнє приміщення знаходиться у підвалі.

«Звісно, після вибухів була паніка, але оскільки вказівки персоналу вже були, то ми швидко відреагували. Одразу закликали людей заховатись. Усі залишились неушкодженими, не зважаючи те, що ракета потрапила зовсім поряд з нашим закладом. А до приїзду медиків та відбою повітряної тривоги надавали першу допомогу пораненим. Комусь води виносили. Робили все, що могли», - зауважує Микола Андрущенко.

Проте, сам заклад зазнав значних фасадних пошкоджень: усі вікна та двері не підлягають ремонту. Також в середині вийшла з ладу деяка побутова техніка, яка була ближче до стін, та дерев’яні облаштування.

Як наслідок, на даний момент заклад закривається на ремонт. А персонал довелось відправити у вимушені відпустки. Наразі підраховують збитки та складають план їх усунення. Також паралельно у закладі намагатимуться працювати над покращенням умов, тому термін закінчення ремонту невідомий.

«Заклад є надійним бомбосховищем, оснащений кількома аварійними виходами. У нас безпечно, тому від початку вторгнення рф ми вже провели більше півсотні благодійних заходів для збору коштів на потреби ЗСУ. Попереду ще багато роботи і після відкриття будемо продовжувати робити добрі справи заради перемоги!» - зазначає директор закладу Микола Андрущенко.

Нагадаємо,«Ми були у 50-ти метрах від епіцентру вибухів»: вінничанку дивом не зачепило уламками ракет.

Щоб отримувати новини вчасно, підписуйтесь на наш Телеграм-канал.

Фото:надані директором закладу, зі сторінки у Facebook



Читайте також