menu
Ексклюзив Надзвичайні події Влада Громади Війна Освіта Культура Туризм Дозвілля Спорт Технології Історія Україна і Світ Агро Коронавірус Інфо Medtime Оздоровлення Beauty.Time Life Команда IVin
<-

Фото болю: які світлини повномасштабної війни вразили світ (ФОТО)

23.02.2023 13:20

Підбірка фото з війни в Україні, які облетіли майже весь світ

Повномасштабне вторгнення принесло за собою чимало болю та страждань для українців. І якщо відчути ці події закордоном можуть не всі, то побачити кадри з війни може кожен. Так, майже по всьому світу стали відомими деякі фото з України з 24 лютого 2022 року. I-VIN.INFO зібрав свою підбірку світлин, які найкраще описують війну в Україні з росією.

Олена Курило – мешканка міста Чугуїв на Харківщині. Його російські війська почали обстрілювати 25 лютого. Того дня був зруйнований багатоквартирний будинок, загинув 16-річний хлопець. Американські та європейські газети розмістили фото Олени на перших шпальтах, вона стала першим «обличчям війни» росії проти України.

Чимало дітей з початку повномасштабного вторгнення загинуло в Україні. Під час чергових обстрілів рф у Маріуполі 4 березня 2022 року поранили 18-місячного малюка. Його батьки лише встигли доставити його в лікарню. Але лікарі попри всі зусилля не змогли врятувати дитину. Фото: Associated Press.

Впродовж березня 2022 року на Київщині не один день тривала евакуація мирного населення. Під час однієї з них, 20-річна волонтерка благодійного об’єднання Захист тварин «Плюшка» Настя Тиха зі своїм чоловіком врятували від смерті 24 тварини: кішок, черепах, хамелеона та 19 собак, частина з яких — мають скалічене здоров’я. Усіх собак вони звʼязали повідцем та кілька годин йшли пішки. По дорозі четверо собак загубились. Проте, як каже Настя, вони потім повернулись до притулку. А саме фото заполонило соцмережі та облетіли майже всі пабліки в Інтернеті. Фото: Christopher Occhicone.

Світлини з Бучі теж вразили світ. Від початку березня місто перебувало під окупацією армії російської федерації. А звільнення території Збройними Силами України підтвердили 1 квітня. Фотокореспонденти Agence France-Presse фіксують на вулицях десятки вбитих українських цивільних, на одній із вулиць нарахували 20 загиблих.

Стійкість українців та міць чудово демонструє кухонна шафа з керамічним півником, яка залишилася висіти на стіні зруйнованої авіабомбою багатоповерхівки в Бородянці. Елемент кухонного інтер’єру став легендою завдяки світлині київської фотокореспондентки Суспільного Єлизавети Серватинської, що облетіла увесь світ. Цей кадр вона створила 6 квітня. І навіть у той день відчула, що фото мають побачити всі люди.

Доказ того, що тварини в Україні мають більше серце, ніж у російських окупантів та у «кремля», є фото пса на прізвисько «Крим» з Дніпра. Його привезли ще цуценям з окупованого півострова. У ніч із 28 на 29 вересня, під час обстрілу, він отримав контузію і не міг зрушитися з місця. Російська ракета повністю знищила приватний будинок і загинула ціла сім’я. «Крим» сидів на руїнах, плакав та вив. Він не зрушив з місця. Рятувальники викликали співробітників дніпровського комунального підприємства «Зооконтроль», які зафіксували в пса контузію і серцеву недостатність. Фото взято з допису у Фейсбуці «КП «Зооконтроль» ДМР м.Дніпро».

Сонячний літній день. Ранок робочого дня. Вінниця. 14 липня. Початок повітряної тривоги. А згодом влучання у Площу Перемоги. Світлини і відео розлетілись по всіх соцмережах та світових новинах. Ракетний удар 14 липня у Вінниці на багатолюдній Площі Перемоги забрав життя 27 людей, з травмами і пораненнями до закладів охорони здоров’я звернулось 204 людини. 15 липня у області оголосили днем жалоби за загиблими. Сам ракетний удар стався в той час, коли у Гаазі проходила конференція щодо притягнення до відповідальності за воєнні злочини росії. Фото: Reuters.

Після чергового масованого ракетного обстрілу 14 січня світлини та відео з Дніпра заполонили всі соцмережі. Тоді росія випустила 38 ракет різного типу по українських містах, цілячись, зокрема, в енергооб’єкти. Водночас у Дніпрі окупанти влучили у багатоверхівку, у якій мешкало близько 1700 осіб. Окупанти знищили майже цілий під’їзд, якому до цього спокійно жили люди. Мешканка Дніпра дивом врятувалась після влучання російської ракети у її квартирі. На момент атаки вона перебувала у ванній. Фото: Арсен Дзодзаєв/hromadske.

Від редакції.

Насправді, під час війни в Україні фотокореспонденти створили чимало достойних фото, які варті уваги. Не всі з них потрапили у цю підбірку. Проте важливо, аби і надалі документувати російські воєнні злочини, а після перемоги України робити більш позитивні світлини. Слава Україні!

Нагадаємо,тисячи переселенців та релоковані підприємства: підсумки року повномасштабної війни для Вінниччини.

Щоб отримувати новини вчасно, підписуйтесь на наш Телеграм-канал.

Головне фото: Сергій Дівєєв, УНІАН

Читайте також