menu
Ексклюзив Надзвичайні події Влада Громади Війна Освіта Культура Туризм Дозвілля Спорт Технології Історія Україна і Світ Агро Коронавірус Інфо Medtime Оздоровлення Beauty.Time Life Команда IVin
<-

Мстислав Банік у Вінниці: «1000 гривень отримуватимуть лише за повний курс вакцинації»

02.12.2021 10:20

Пройшов брифінг із керівником розвитку електронних послуг

Вчора, 1 грудня, у Вінниці пройшов брифінг із керівником розвитку електронних послуг Мстиславом Баніком та головою Вінницької ОДА Сергієм Борзовом. На брифінгу розповіли про безпеку персональних даних користувачів Дії, надійність серверів та інше. Про це повідомляє Інформаційна Вінниччина.

Зустріч була проведена в рамках відкриття першого пункту команди підтримки Дії на Вінниччині. Про це можна прочитати тут.

Мстислав Банік розповів про заяву президента, в якій той обіцяє через застосунок Дія перевести 1000 гривень кожному вакцинованому від Covid-19 громадянину:

«Поки що не прийнято законопроєкт і немає постанови Кабінету Міністрів, все це поки що планується. Наразі є інформація, що програма діятиме протягом року, витратити кошти потрібно буде протягом чотирьох місяців. Отримати ці гроші зможуть лише ті, хто пройшов повний курс вакцинації і витратити їх можна буде лише на ті сфери, які найбільше постраждали від карантину».

На питання про підробки Дії, які були випущені школярами, і про безпеку персональних даних користувачів застосунку пан Банік відповів наступне:

«Ці підробки імітували лише інтерфейс Дії, це важливо, адже основа Дії – це не її інтерфейс, а доступ до державних реєстрів. В цих підробках не можлива жодна перевірка документів, тому я закликаю завантажувати Дію лише з Google Play, App Store або Huawei AppGallery. Якщо ви хочете використати підробки Дії для того, щоб зробити фейковий Covid сертифікат або додати собі пару років до паспорта, ви маєте усвідомлювати, що подібні фейкові застосунки створюються для викрадання даних з вашого телефону».


Також Мстислав Банік відповів на питання про додання до Дії паспортів старого зразку:

«Паспортів-книжечок в Дії нема і не буде. Такі паспорти взагалі не є безпечними, якщо вивчати це питання, то виявляється, навіть сучасні банкноти є безпечнішими за них. В Дії є біометричний закордонний паспорт, який по закону також є документом що посвідчує особу, можна користуватись ним. Я і сам так робив протягом півтора року, а потім в мене дійшли руки, я пішов і зробив ID-карту».

Наостанок пан Банік розповів про нещодавні проблеми із роботою застосунку:

«Дія – це просто шлюз, ми не зберігаємо жодних даних користувачів, тому нам легше. Але коли авторизуються нові люди, йде навантаження на інші реєстри. Після введення карантинних обмежень зареєструвались близько чотирьох мільйонів нових користувачів, тому кілька тижнів тому були просідання і проблеми із застосунком. Але усі збільшили свої потужності і готові до подальшої роботи».

Нагадуємо, що вінничан запрошують на Red Brunch.

Щоб отримувати новини вчасно, підписуйтесь на наш Телеграм-канал.

Фото: Степан Вігер


Читайте також