menu
Ексклюзив Надзвичайні події Влада Громади Війна Освіта Культура Туризм Дозвілля Спорт Технології Історія Україна і Світ Агро Коронавірус Інфо Medtime Оздоровлення Beauty.Time Life Команда IVin
<-

Наслідки ворожих обстрілів: рф залишила Україну без води та світла, а Молдову — без світла

23.11.2022 17:25

Сьогодні Європарламент визнав росію державою-спонсором тероризму

Сьогодні, 23 листопада, по об'єктам критичної інфраструктури України ворог вчергове здійснив обстріл. У всіх регіонах України відбуваються аварійні відключення через влучання, а подекуди - води, повідомляє I-VIN.INFO.

У Вінниці повідомили про відсутню воду через знеструмлення водопровідних станцій:

«Якщо в окремих мікрорайонах іще є вода, навіть зі зниженим тиском, робимо запаси. Ситуація непередбачувана. Тому набираємось терпіння. Будемо відновлювати постачання води по мірі того, як буде з‘являтися електроенергія». Крім того, у місті також призупинена робота електротранспорту. Що стосується світла, то у Вінницькій ОВА з посиланням на інформацію від директора «Вінницяобленерго» зауважили, що відключення електроенергії у області будуть довшими:

«Енергетики приймають всіх можливих заходів для стабілізації. 20% області вже заживлено. Очікуємо дозволу Укренерго на набір потужності до дозволеної величини», – йдеться у повідомленні.

О 16:15 стало відомо, що Київська область повністю знеструмлена. Також частково немає опалення та водопостачання.Мер Києва Віталій Кличко у ефірі телемарафону заявив, що на Київ летіла 31 ракета, 21 ракету збили.

«Декілька прильотів в об’єкти критичної інфраструктури. Також маємо влучання в багатоповерхівки у Вишгороді та приватний сектор у Чабанах. Більше 20 постраждалих, яким вже надається вся необхідна допомога. На жаль, один загиблий», - повідомили в Київській ОВА.

О 16:23 повідомлялось, що Харків без світла: не працює наземний електротранспорт і метро.

«У зв'язку з вимкненням світла у Харкові зупинено весь електротранспорт. Ми евакуюємо людей з метрополітену. На маршрути наземного електричного транспорту виведено додаткові автобуси», - написав мер Харкова Ігор Терехов.

Голова Львівської обласної військової (державної) адміністрації Максим Козицький повідомив:

«Жителі Львівщини, на жаль, маємо два ракетні удари по електропідстанції у Львівській області.Інформації про постраждалих на цей момент не надходило.Наразі 1,5 млн людей у Яворівському, Львівському та Червоноградському районах без електроенергії».

«Внаслідок ракетних ударів по об'єктах інфраструктури, електромережі вимкнені та на даний час відсутня напруга в більшості громадах області (крім Білогір‘я, Теофіполя, Полонного та Волочиська). Крім того, частина міста Хмельницького без води.Енергоблоки ХАЕС відключені від енергосистеми», - зазначив у телеграм-каналі голова Хмельницької ОВА Сергій Гамалій.

«Ворожі прильоти по енергетичному об’єкту. Область, як і низка інших регіонів, без світла. Бригади енергетиків починають аварійно - відновлювальні роботи. Хто не встиг зробити запаси води, робіть це негайно», - повідомив мешканців Кіровоградської області голова ОВА Андрій Райкович.

У Чернігівській області вся область знеструмлена через ракетні удари ворога по об’єктах енергетики. Ремонті бригади вже працюють для ліквідації наслідків та відновлення електропостачання.

У Дніпропетровській області через різке зниження напруги у мережі сталися аварійні відключення електрики по всій області. Знеструмлені й водоканали. Є перебої з водою.

У Одеській області через ракетні обстріли України знеструмлена робота всіх котелень та насосних станцій. Подача тепла буде відновлена тільки після відновлення електропостачання.

Унаслідок атаки по Україні жителі Молдови та Придністров'я повідомили про перебої з електропостачанням.За словами віцепремʼєра Молдови Андрій Спину, у Молдові масові відключення електроенергії внаслідок ракетних ударів рф по Україні.

«Росія залишила Молдову в темряві. росія в Україні вбиває людей, знищує ракетами житлові будинки та енергетичну інфраструктуру. В Україні продовжуються атаки. Люди дістають своїх поранених з-під завалів і оплакують своїх померлих близьких. Життя людей не повернути. Але електропостачання можна відновити. Усунем технічні неполадки і в нас знову буде світло», – сказала президентка Мая Санду.

Голова РНБО Олексій Данілов відреагував на сьогоднішні обстріли України та озвучив перспективу «переговорів» з окупантами:

«Диктуємо по складах. Ні ваші ракети. Ні ваші «шахіди». Ні ваші обстріли пологових будинків ані на міліметр, ані на крок не наблизять ваше бажання про перемовини. Лише єдине бажання – нищити рашистську потвору. З країною-терористом – перемовини тільки через приціл Сил оборони».

«Переважна більшість ворожих ракетних ударів останнім часом спрямована по об’єктах енергетичної інфраструктури. Це атаки насамперед по цивільному населенню, яке так само незламне, як і наші військові. Атаки на енергетику не допоможуть росії укріпити свої позиції у цій війні», - заявила заступниця міністра оборони Ганна Маляр.

Свою відповідь озвучили і у росії: Медведєв пригрозив, що рф збільшує виготовлення високоточної зброї. Мовляв, сподівання на «закінчення» високоточної зброї в росії марні. Зі слів голови російського радбезу Дмитра Медведєва, обсяги виробництва тільки збільшуються. «Далі буде. Всім вистачить», - заявив він.

Нагадаємо, сьогодні Європарламент визнав росію державою-спонсором тероризму. Резолюцію підтримали 575 європарламентарів, 8 були проти, 24 утрималися.

Нагадаємо,внаслідок обстрілу Вінниччина тимчасово без електроенергії. Згодом у Вінниці відновили живлення вокзалів. Як діяти у разі відключення світла, води чи тепла у цьому матеріалі.

Щоб отримувати новини вчасно, підписуйтесь на наш Телеграм-канал.

Головне фото: www.volyn24.com

Фото:з вільних джерел




Читайте також