menu
Ексклюзив Надзвичайні події Влада Громади Війна Освіта Культура Туризм Дозвілля Спорт Технології Історія Україна і Світ Агро Коронавірус Інфо Medtime Оздоровлення Beauty.Time Life Команда IVin
<-

Спорт, допомога ЗСУ та робота із переселенцями: як функціонує громада на Вінниччині під час війни

01.11.2023 10:45

Про це розповів голова Іллінецької громади Володимир Ящук

Після початку повномасштабного вторгнення влада різних рівнів змінила напрямок роботи. Це стосується і громад Вінниччини, де допомога Збройним силам України є першочерговою. Але не забувають тут й про зміцнення здоров'я молоді та проведення роботи із переселенцями, які відкривають власні підприємства на нових місцях. Детальніше про це розповів для I-VIN.INFO голова Іллінецької громади Володимир Ящук. 

Спорт. Нещодавно у громаді проводили Обласні спортивні змагання «Найкраща міська спортивна громада 2023». Як розповів Володимир Ящук, подібні змагання проводяться не часто. Проте двічі на тиждень намагаються організовувати різні шкільні, юнацькі або ж ветеранські змагання. Крім цього, в дитячо-юнацькій спортивній школі складають графіки, згідно з якими їх й проводять.  

Зокрема, спортивні майданчики є у школах №1 та №3 (зі штучним покриттям). Наразі в першій школі триває будівництво укриття, а з весни почнуться будівництво ще одного спортмайданчику зі штучним покриттям (аби діти під відкритим небом могли займатися футболом, волейболом тощо). 

Загалом у громаді є різні секції, тому активність мешканців в сфері спорту має позитивну динаміку, особливо серед дітей. Тож розвитком спорту тут займаються серйозно. 

Переселенці. Як розповіла заступниця міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради Людмила Трохимець, раніше у громаді було 3000 переселенців. Тепер їх налічують наблизько 1800 і з них – 40 дітей, які навчаються в місцевих навчальних закладах. 

Для дорослих від Центру зайнятості діє програма з використання ваучерів (для опанування іншої професії). Але є багато вакансій, тому вони можуть звертатись напряму. Вже є ті, хто працює на комунальних підприємствах Іллінців.

«Є такі, що відкрили власну справу. Для прикладу, одна переселенка з чоловіком та двома дітьми відкрила центр для дітей «Дозвілля». Раніше в нас такого не було. Вони організовують дні народження і розважальні програми», – каже Людмила Трохимець.

Проєкти. Міський голова наголосив, що незважаючи на складний час для України, в основі всього стоїть громада, її бізнесовий коефіцієнт та потенціал. Володимир Ящук додав, що у них все йде відповідно до планів. Водночас найбільше та позачергово увага приділяється бійцям:

«Допомога ЗСУ триває постійно. Як тільки щось потрібно, ми одразу реагуємо. Для прикладу, нещодавно перерахували кошти на автомобіль для військовослужбовців. До того ж, фінансуємо купівлю дронів, опалювальних приладів, зимового одягу абощо. Також допомагаємо воїнам на ротації. Всі звертаються напряму, адже є багато працівників міської ради, якщо не самі, то їхні дружини».

Але паралельно триває робота для подальшої підтримки стабільної ситуації в Іллінецькій громаді. Це функціонування КП «Добробут», водоканалу та сміттєзаводу. 

А щодо планів на майбутнє – ділова поїздка голови Володимира Ящука до Брюсселю в складі делегації від України для налагодження міжнародної співпраці. 

Нагадаємо, «Відчувається нестача гуртків з баскетболу чи волейболу» – вчитель фізичної культури у громаді на Вінниччині. 

Щоб отримувати новини вчасно, підписуйтесь на наш Телеграм-канал.  

Фото: Валентин Вінницький 


Читайте також