menu
Ексклюзив Надзвичайні події Влада Громади Війна Освіта Культура Туризм Дозвілля Спорт Технології Історія Україна і Світ Агро Коронавірус Інфо Medtime Оздоровлення Beauty.Time Life Команда IVin
<-

«Відчувається нестача гуртків з баскетболу чи волейболу» – вчитель фізичної культури у громаді на Вінниччині

31.10.2023 16:00

Спортсмени Тульчинської громади посіли сьоме загальнокомандне місце на змаганнях в Іллінцях

Розвиток сфери спорту на Вінниччині триває постійно. Хоча понад півтора року триває повномасштабна війна рф проти України, у Тульчинській громаді не втомлюються проводити благодійні заходи на підтримку ЗСУ, а їхні спортсмени беруть участь у змаганнях по всій області. Під час Обласних спортивних змагань «Найкраща міська спортивна громада 2023» представники Тульчинської громади розповіли для I-VIN.INFO про досягнення на сьогодні.

«Приємно бути на змаганнях у Іллінцях. Ми вже звикли до того, що «Колос» проводить їх завжди масштабно та змістовно. Наші спортсмени беруть участь у всіх видах змагань, за виключенням гирьового спорту. Там лише один представник, у ваговій категорії 78 кілограмів. Незважаючи на те, що в нас в Україні така важка ситуація, ми доклали максимум зусиль для участі в цій спортивній події», – каже керуючий справами виконавчого комітету Геннадій Приймак.

Так, для прикладу, футболісти мали два-три тижні на підготовку до обласних змагань. Команда вже збалансована під егідою футбольного клубу «Фенікс» із Ганнополя. Тому, за словами капітана футбольної команди, вчителя фізичної культури Ярослава Кривіцького, складнощів не було:

«Якщо говорити в загальному про розвиток спорту у нашій місцевості, він приблизно на середньому рівні. У нас чомусь базується переважно футбол, легка атлетика і гімнастика. Відчувається нестача гуртків з баскетболу чи волейболу, наприклад. І в нас дійсно багато дітей хочуть брати активну участь у заняттях з різних видів спорту. Особливо – з футболу, адже він у нас найбільш популяризований».

Добре облаштовані локації для проведення масштабних змагань у Іллінецькій громаді помітив вчитель фізкультури, тренер дитячої спортивної школи з футболу у Тульчині Євген Лєбєдєв. Він теж поділився власними думками щодо розвитку спорту у власній громаді:

«У нас спорт дуже розвинений. Чим більше змагань, чим більше беремо у них участь, тим краще для нас. Тому долучитись тут до змагань вкрай приємно. Наші спортсмени вже навчені, тому ніяких складнощів з підготовкою та тренуваннями не було. Навпаки, більше аналізували інших учасників, намагались розробити стратегію. Хоча переходити з великого футболу на футзал важче, бо не було попередньо такого досвіду. Але погода прекрасна, якраз для гри, і настрій теж. А футбол – це моє життя, тому налаштовані на позитивний результат».

Голова Тульчинської РВА Олександр Гаврилюк розповів, що вже після Обласних спортивних змагання «Найкраща спортивна громада Вінниччини 2023 року» серед команд сільських та селищних територіальних громад їм вдалось провести дитячий турнір на підтримку ЗСУ. Там взяли участь багато громад, навіть були представники з Гайворону Кіровоградської області. Також був ще турнір серед ветеранів.

Наразі у громаді триває підготовка до волейбольного турніру, потім буде чемпіонат з футзалу серед дорослих та дітей, проходить відкритий районний чемпіонат з великого футболу.

Що стосується розвитку спортивної інфраструктури, Олександр Гаврилюк каже, що іноземні партнери мають бажання допомогти з реконструкцією стадіону (насамперед у Піщанці, Тульчині та Городківці). Крім того, цьогоріч провели ремонт спортзалу.

«Загалом у громаді дотримуються принципу роботи над тим, що на часі. Тому тут проводять переважно благодійні змагання і постійно допомагають Збройним силам України», – підсумував голова Тульчинської РДА.

За підсумками Обласних спортивних змагань «Найкраща міська спортивна громада 2023», тульчинські спортсмени посіли сьоме загальнокомандне місце.

Нагадаємо, «Приїхали на змагання, щоб заявити про себе»: результати обласних спортивних змагань «Найкраща міська громада Вінниччини 2023».

Щоб отримувати новини вчасно, підписуйтесь на наш Телеграм-канал.

Фото: Валентин Вінницький


Читайте також