menu
Ексклюзив Надзвичайні події Влада Громади Війна Освіта Культура Туризм Дозвілля Спорт Технології Історія Україна і Світ Агро Коронавірус Інфо Medtime Оздоровлення Beauty.Time Life Команда IVin
<-

«Вже багато років співпрацюємо з двома військовими частинами»: директорка вінницького ліцею (ФОТО)

16.11.2022 18:10

Незабаром планується ще один збір необхідних речей військовим

З 2014 року вінницький ліцей №26 імені Дмитра Майбороди постійно проводить благодійні акції для підтримки Збройних сил України, а після 24 лютого робота посилилася, повідомляє I-VIN.INFO.

«Школа співпрацює вже багато років з двома військовими частинами: 3028 Національної гвардії України та 3008 Національної гвардії України. На їх базі проводилися і уроки для наших старшокласників по програмі «Захисту України». Це були польові збори, вони три дні проживали у частині і мали змогу відчути себе військовими», - розповідає директорка КЗ «Вінницький ліцей №26 ім. Д. Майбороди» Сніжана Осипчук.

Відповідно, восени, взимку та навесні, у школі регулярно проводять благодійні акції: випікання традиційного печива у вигляді України «Солодка ялиночка для солдата», збір книг українською мовою чи засобів особистої гігієни. Для прикладу, на Великдень захисникам та захисницям України передали Паски з крашанками, солодощі, консерви та вітамінні перекуси – сухофрукти в індивідуальних невеликих пакетиках. Як зауважує директорка, всі передачі супроводжувались малюнками й листами від учнів на їх підтримку. У школі також виготовляли мотанки-янголята освячувати котрих, приходив представник церкви, аби потім ці обереги з побажаннями передати ЗСУ.

Крім цього, пригадує Сніжана Осипчук, на 8 березня вдалось привітати дівчат-захисниць військової частини:

«Тоді відгукнулись і батьки, і підприємці, які мали теплиці. Вони передали нам декілька коробок квітів у вазонах. Водночас ми передали ці квіти на передову якраз тоді, коли були бої під Києвом. Дівчатам було дуже приємно і це були дійсно неймовірні емоції».

Вона додає: «Звичайно, після повномасштабного вторгнення рф в Україну наша робота посилилася. Шкільна дружня родина зазвичай завжди відгукується на всі потреби, коли ми організовуємо збори. Приходили і мешканці мікрорайону, і вчителі, щоб плести сітку. Ми постійно контактуємо з військовими частинами і дізнаємось, що необхідно їм в першу чергу».

Одними з тих, кого підтримує ліцей, є й футбольна команда «Ягуар» у військовій частині 3028 Нацгвардії України. Спортсмени команди є також військовими, тому їх теж намагались підтримувати різноманітними відеороликами. Все це для того, щоб захисники пригадали Вінниччину, щоб їх підтримати, щоб знали, що їх чекають, ними пишаються і їм безмежно вдячні.

Зокрема, 30 вересня, в переддень Дня вчителя, у ліцеї провели благодійний ярмарок. Його ідея полягала в тому, щоб купити два блоки швидкісної зарядки (Bandera Power 225 S та Bandera Power 180) для Калинівського полку (8-й полк оперативного призначення імені Івана Богуна, в/ч 3028 Національної Гвардії України), який дислокується на Вінниччині.

«Дуже хвилювалася, тому що не знали чи вийде все, як це пройде, але я вдячна всім батькам, учням та вчителям, котрі відгукнулися. За зібрані кошти вдалось придбати, як і планували, дві швидкісні зарядки, а також один дрон Mavic 3. Щодо всього придбаного консультувались з військовими і потім одразу передали все на Луганщину», - каже Сніжана Осипчук.

За її словами, планується проведення благодійної акції й наприкінці листопада, аби на початку грудня також відправити необхідні речі військовим. Вже почали виготовлення традиційних ялинок з дощику, на які вішають цукерки.

Що стосується внутрішньо переміщених осіб, то з початку повномасштабного вторгнення у закладі було до ста дітей-переселенців. Згодом дехто повернувся у свою область, дехто поїхав далі чи закордон. Так, на сьогоднішній день у ліцеї нараховують до 100 переміщених дітей і дітей військовослужбовців. Для дітей-переселенців, дітей пільгових категорій та дітей військовослужбовців по всіх школах Вінниці діє проєкт з метою їх соціалізації та адаптації.

Нагадаємо,«Фото з місця подій 14 липня стало основою тематики муралу»: працівниця ДСНС у Вінницькій області.

Щоб отримувати новини вчасно, підписуйтесь на наш Телеграм-канал.

Фото: зі сторінки ліцею у Facebook


Читайте також