menu
Ексклюзив Надзвичайні події Влада Громади Війна Освіта Культура Туризм Дозвілля Спорт Технології Історія Україна і Світ Агро Коронавірус Інфо Medtime Оздоровлення Beauty.Time Life Команда IVin
<-

У Вінниці відкрили зал для занять з дзюдо та самбо (ФОТО)

08.10.2023 16:00

На заході були присутні представники влади та інших спортивних об’єднань

Партнерська публікація

Вчора у Вінниці відкрили сучасний зал для занять з дзюдо та самбо «Time for Transformation». Під час відкриття діти різного віку презентували свої навички у цих видах спорту, а малеча мала нагоду зрозуміти, чим вони хочуть займатись. Ініціювали створення такого залу віце-президент Вінницької обласної федерації самбо України Ярослав Калетюк та Президент Федерації самбо у Вінницькій області Турал Багирзаде, повідомляє I-VIN.INFO.

«Дзюдо та самбо – історично прикладний вид спорту для усіх військовослужбовців, поліції та рятувальників. Нині багато спортсменів захищають нашу Україну. Діти повинні тренуватись та виховуватись, щоб піднімати український прапор на п’єдесталах світу. Спорт формує здорове покоління і забезпечує щасливе майбутнє наших дітей. Тому сподіваємось, що з цього залу вийде не один чемпіон», – розповідають власники залу.

Так, займатись тут мають змогу діти від шести років та дорослі. Графік проведення занять буде формуватись згодом. Кількість тренерів теж буде коригуватись відповідно до кількості бажаючих займатись дзюдо чи самбо.

Державний тренер з боротьби дзюдо Міністерства молоді і спорту, головний тренер збірної України із самбо Михайло Руденко каже:

«Взагалі, самбо та дзюдо - дотичні види єдиноборств. Це дійсно корисне заняття для наших підлітків, тому що саме боротьба формує з хлопців, для прикладу, справжніх чоловіків. Тут можуть займатись як дітки, так і ветерани 65+ років. Перш за все, це фізичний розвиток, а з іншого боку – можливість брати участь у змаганнях різних рівнів».

Під час відкриття зали було чимало дітей, котрі розповіли про свої бажання займатись дзюдо, самбо, боксом та навіть кунг-фу. Дев’ятирічний Максим поділився, що на такому дійстві був вперше і раніше він ніколи не бачив, якими є ці види спорту. І хоч він ще не визначився з конкретним напрямком, але думає спробувати займатись.

Про історію виникнення ідеї створення «Time for Transformation» розповів віце-президент Національної Федерації самбо Олександр Волков. Він нагадав, що ще раніше у Вінниці організовували турніри із самбо. Це і стало початком:

«Ми проводили неодноразово масштабні турніри для популяризації такого виду спорту на Вінниччині. Щоб показати його красу та майстерність. Тоді у хлопців виникла ідея відкрити зал і її підтримали спонсори та меценати. Вінницька Федерація сильно постаралася. Національна Федерація у свою чергу допомогла з пошуком інвентаря – надали килим для боротьби. Хлопці зробили тут ремонт і зал зараз є одним з найкращих. Він комфортний та сучасний. Вважаю, що займатись дзюдо чи самбо виявлять бажання багато дітей. Адже тут будуть функціональні силові тренування від кваліфікованих тренерів».

Додамо, у Вінниці у травні організовували Чемпіонат зі змішаних єдиноборств ММА в Україні (матеріали ТУТ та ТУТ). Крім цього, у серпні тривав Всеукраїнський турнір з самбо «Кубок «Юна Україна».

Нагадаємо,юна вінничанка виборола «бронзу» чемпіонату світу з таїландського боксу.

Щоб отримувати новини вчасно, підписуйтесь на наш Телеграм-канал.

Фото: Валентин Вінницький





Читайте також